4 meccs, 34 gól: Taroltak itthon és külföldön is az újbudai lányok

Újabb sikeres EWHL-sorozaton van túl a Hokiklub Budapest női jégkorong-csapata, amely Ausztriában (kétszer), Szlovéniában, majd hazai pályán is szép győzelmet aratott.

Az osztrák KEHV Lakers ellen 6-0-s sikert aratott a KMH: a 21. percben Kiss-Simon Franciska, a 27. percben Kaitlin Lowy, a 34. percben Grkovic Jelena, a 37. percben Somogyi Vivien, a 46. percben Dabasi Réka, az 54. percben pedig Szick Dorka talált a hálóba.

 

A szlovén Olimpija Ljubljana csapata ellen még simább volt a forgatókönyv: Huszák Alexandra triplázásával kezdődött a mérkőzés, majd Sarah Steele talált a hálóba. A 21. percben ismét Huszák Alexandra szerzett gólt, majd a 26. perc és a 40. perc között újabb hét magyar találat született. Az utolsó harmadban újabb három KMH-góllal alakult ki a 15-0-s végeredmény.

- Nagyon szép teljesítményt nyújtottak a lányok. Mindkét mérkőzésen odatették magukat és fáradhatatlanul küzdöttek. Szeretnénk a továbbiakban is így folytatni a szezont és még ennél több gólt lőni - értékelt Mika Värälää vezetőedző, aki a folytatással is elégedett lehetett.

Egy újabb EWHL-mérkőzés következett idegenben, méghozzá Bécsben, és az EVH Sabres Vienna ellen is megszerezte a győzelmet a Hokiklub Budapest. Jókai-Szilágyi, Huszák, illetve Somogyi góljával már 3-0-ra vezettek a vendégek, az osztrák lányok pedig végül csak szépíteni tudtak (2-3).

 

A KMH 6 meccséből 6-ot megnyerve a második helyen áll az EWHL-ben, csak a 7/7-es mérleggel álló kazah Aisulu Almaty előzi meg a Värälää-csapatot.

 

A folytatás már itthon, az EWHL-Szuperkupa keretein belül következett: a Tüskecsarnokban a Salzburg volt a vendég, a KMH pedig 10 góllal "ajándékozta meg" a látogatókat. 1-0-ra pedig még az osztrákok vezettek a 3. percben, ezután azonban hét magyar gól következett. 8-2-vel fordultak a csapatok az utolsó játékrészre, amely még két újbudai találatot hozott, 10-2 lett a vége. 

 

A Szuperkupában a KMH ugyancsak a második pozíciót foglalja el jelenleg. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA