3 percen múlt a döntőbe jutás

Az utolsó negyedben tudott csak fordítani a Szolnok az OSC ellen a férfi vízilabda ob I elődöntőjének harmadik meccsén, de ezzel megnyerte az egyik fél hetedik pontjáig tartó küzdelmét és bejutott a fináléba.

VÍZILABDA, FÉRFI OB I
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–A-HÍD OSC-ÚJBUDA 10–9 (2–3, 3–3, 1–1, 4–2)
Szolnok, 1000 néző. V: Székely B., Benczur
 
SZOLNOK: Nagy V. – Prlainovics 1, Varga Dénes 1, Jansik Dávid, Kis G., VÁMOS 4, GOCICS 1. Csere: KARDOS G. (kapus), Crousillat, Hangay Z., Mezei T., M. Alekszics 1, Younger 2, Fülöp B. Edző: Cseh Sándor
 
OSC: BISTRITSÁNYI – SALAMON 3, BÁTORI 2, Drasko Brguljan 1, Seman, Gór-Nagy 1, Zalánki 1. Csere: Német T., Kovács G. 1, Hegedűs G., Juhász Zs., Bundschuch, Nikics. Edző: Tóth László
 
Gól – emberelőnyből: 18/5, ill. 15/3
Gól – kettős emberelőnyből: 2/1, ill. 1/–
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Jansik Dávid (18. p.), Younger (27. p.), Bundschuch (28. p.), Gór-Nagy (29. p.), Alekszics (31. p.), Kovács G. (31. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 a Szolnok javára

 
Az OSC-Újbuda kezdte jobban a Szolnok elleni ki-ki meccset, s az első negyedet 3–2-re megnyerte. A két csapat a folytatásban is rendkívül izgalmas küzdelmet produkált, az utolsó negyedig minimális volt a különbség. Noha a vendég fővárosiak vezettek több találattal is, végül egygólos előnnyel (7–6) kezdhették a negyedik játékrészt.

 
Itt aztán a Szolnok minden erejét mozgósítva fordítani tudott, végül 10–9-re legyőzte az OSC-t, amivel megnyerte a párharcot, s bejutott a döntőbe, ahol az Eger lesz az ellenfele.

 
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor: – Ha valaki azt mondja, hogy az OSC megérdemelte volna a döntőbe jutást, igaza van, de ha valaki más viszont azt mondja, hogy a Szolnok is megérdemelte a döntőbe jutást, annak is igaza van. Keményen küzdött ellenfelünk, és végig nagyon jól játszott a mérkőzésen, ám a mi csapatunk is végig nagy akarattal játszott, ezen a sok kiállítással tarkított összecsapáson, amiről úgy érzem, hogy inkább a vendégeknek tett jót. Most már készülhetünk a döntőre, és ne feledjük a szerdai BL-mérkőzést sem, amikor ismét az OSC-vel mérjük majd össze az erőnket.
 
Tóth László: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondanom, de büszke vagyok mind a tizennégy játékosunkra. Az elején jobban jöttünk ki a sok kiállításból, a végén pedig a szolnoki csapatnak jöttek jobban a kiállítások. Tulajdonképpen apróságok és egy Kardos Gergely-védés döntött a végjátékban.

 
forrás: vizipolo.hu, MTI, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA