3-1-re vezet a MAC Budapest

Bár sikerült szépíteni a Debrecennek, 3-1-re vezet a MAC Budapest az összesítésben.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉSEK
DEBRECENI HK–MAC BUDAPEST 4–2 (0–0, 1–2, 3–0)
Debrecen, 600 néző. V: Haszonits, Juhász, Soós, Kókai
 
DHK: PLESZKÁN – Bezrukov, Szagyikov (2) – Hetényi, Smith – Piszkunov 1 (1), SCHULTZ 2 (1), Molnár D. – Németh, SALUGA 1 (2), Szokolov (1) – Vincze, Godó, Jancsó. Edző: Jason Morgan
 
MAC: Bálizs – Escobedo, Kovács B. – Mestyán, Jászai – Ruikka, Vokla (1) – Tóth –
Booras 2, Terbócs, Jubinville (2) – Roczanov, Kerezstúry, Bödök – Somogyi, Könczei, Kovács Cs. – Nagy G., Nagy K., Nikiforov. Edző: Majoross Gergely

 
Kiállítások: 4, illetve 14 perc
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a MAC javára.
 
A mérkőzést a söprésért hajtó MAC kezdte jobban, de Pleszkán vezetésével állta a nyomást a DHK. A 6. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, felálltak 5 a 4 ellen, viszont nem alakítottak ki komolyabb lehetőséget. A kiegészülés után megmaradt a debreceniek lelkesedése, kiegyenlítetté vált a játék képe. Egy lendületes DHK-akció során Mestyán szabálytalankodott egy hazai játékossal, így jöhetett a második emberelőny, ami 1 percig tartott, ugyanis Smith testre ütése után 4 a 4 ellen játszhattak a csapatok. A 15. percben a MAC majdnem megszerezte a vezetést, az egyik debreceni hátvéd csúnyán eladta a korongot a saját harmadában, Booras ziccerbe került, de nem élt a lehetőséggel. Fél perccel később Keresztury Erik és Molnár Dávid összeszólalkoztak, mindketten kétperces büntetést kaptak.

 
A második harmad debreceni nyomással indult, Mestyán büntetése alatt pedig Bálizs vált főszereplővé a védéseivel. A 27. percben a MAC megnyomott egy cserét, Pleszkán többször is hárított. A DHK fölénye a 28. percben góllá érett, egy kijátszott akció végén Piszkunov talált be a tehetetlen Bálizs kapujába (1-0). A MAC a bekapott gól után hajtott az egyenlítésért, átvette a játék irányítását. A 34. percben góllá érett a vendégek nyomása, Booras egyenlített közelről fonákkal, miután Jubinville-lel egy szép váltást vittek végbe (1-1). Három perccel később Kovács Bronson büntetésével emberelőnybe került a Debrecen, hiába, a budapestiek 4 az 5 ellen betaláltak. Vokla elhozta a bulit, Booras a kékről bombázott (1-2).

 
A záró játékrész elején a kétgólos Booras gáncsolt egy debrecenit, így a hazaiak emberelőnybe kerültek, amit egy korongjáratás végén Schultz révén kihasználtak (2-2). A bekapott gól után a MAC aktívabbá vált, de a DHK is vezetett veszélyes akciókat. A nagy rohanásban utóbbi együttes járt sikerrel, egy ellentámadás után Schultz góljával újra a debreceniek vezettek (3-2). A budapestiek ezután még nagyobb nyomás alá helyezték a cívisvárosiakat, másfél perccel a vége előtt lehozták Bálizst. Nyomtak is a kék-fehérek, ám Piszkunov felszabadított, de nem lett túlütés, ugyanis Saluga ért oda a leggyorsabban és közelről betalált az üres kapuba (4-2).

 
MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: – Annyira rövid volt a kispadunk, hogy a három juniort kellett felhívni. Ők tegnap este tudták meg, hogy játszani fognak. Ehhez képest nagyszerű teljesítményt nyújtottak, le a kalappal előttük! Azt kértem a meccs előtt, mindenki tegye ki a szívét-lelkét a pályára, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó meccsünk ebben az idényben. Ennek szellemében játszottak a fiúk, ennek köszönhetjük a győzelmet. Most végre csapatként működtünk, és nem volt semmi egyénieskedés.
 
Majoross Gergely: – Nagyon elégedetlen vagyok a csapat mai teljesítménnyel, de a magaméval is. Nekem is tulajdonítható, hogy nem sikerült pontot tenni a párharc végére. Mi túlságosan is előre tekintettünk, már a döntőben éreztük magunkat, elhittük, hogy a több meghatározó játékosát nélkülöző Debrecen legyőzése fél gőzzel is megy. Hát nem megy! Nincs bánat és tragédia, levonjuk a következtetést ebből a mérkőzésből, és szerdán megpróbáljuk kiharcolni a bajnoki döntőben való szereplés jogát.
 
forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu, mti.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA