25 ponttal nyerte meg a MAFC az örökrangadót

Kiváló egyéni teljesítményekkel és igazi csapatként múlta felül a MAFC régi riválisát, a Budapesti Honvédot a két csapat fővárosi kosárderbijén.

Nagyon fegyelmezetten és agressziven kezdte a MAFC a mérkőzést, mindez ráadásul kiváló dobóformával is párosult. Ennek köszönhetően tulajdonképpen az első fèlidőben eldőlt a fővárosi rangadó, a MAFC 20 perc alatt 62 pontot dobott a Honvédnak.

 

A meccs második felében a MAFC biztosan tartotta előnyét, végül 25 ponttal múlta felül riválisát, A remek csapatmunkához több jó egyéni teljesítmény is párosult, az amerikai Washington ismét kiemelkedőt produkált, de Katona vagy Lakits is alaposan kitett magáért a palánkok alatt. 

Budapesti Honvéd SE - Budapest MAFC 73-98 (16-31, 19-31, 20-16, 18-20)

 

A MAFC legjobb dobói: Washington 25/12, Katona 17/15, Lakits 17/9 

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Először is örülök az újabb győzelemnek és különösen annak, hogy a csapat fegyelmezetten hajtotta végre azt, amit megbeszéltünk - támadásban és védekezésben egyaránt. Sőt, az is fontos, hogy ez sikerrel is párosult mindkét oldalon. Jól reagáltunk a Honvéd vegyes védekezésére és már a félidőben 62 pontot dobtunk. Az addig kialakult előnyt többé-kevésbé tudtuk is tartani. Megérdemelt győzelmet arattunk, amiért sokat is tettünk. Sok sikert kívánok a Honvédnak a folytatáshoz!

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA