Sportágat választottak a kerületiek

Sportolni vágyókkal volt zsúfolt hétvégén a Lágymányos-öböl. A negyedik Válasz Sportot Újbudán rendezvényre elsősorban azokat az iskolásokat várták, aki még nem döntöttél el, hogy mit sportoljanak. A látogatók bemutatókon ismerhették meg a kerület sportegyesületeit és kipróbálhatták a különféle sportágakat is.

A sportválasztó programjai a fiatalokat szólították meg, de a rendezvény az egész családnak kínált kikapcsolódást. Bárki kipróbálhatta a vívást, az íjászatot, a teniszt, a különböző küzdősportokat, labdajátékokat, tánc és torna műfajokat, de a nem hétköznapi sportágakból is kaphattak ízelítőt az érdeklődők. Bemutatkozott a láb ping-pongnak is nevezett teqball, a gyorstollaslabda, valamint a sárkányhajózás is.

Hoffmann Tamás polgármester szerint évről-évre egyre sikeresebb a rendezvény, amely igazolja, hogy a sportbarát kerület jó úton halad. – Újbuda sportegyesületeit és a művelhető sportokat akartuk úgy összefogni, hogy ezzel is növeljük az itt élő, rendszeresen sportolók számát. Az érdeklődést elnézve sikerrel jártunk – mondta a kerület vezetője. Hozzátette: fontos, hogy már a legfiatalabbaknak lehetőséget teremtsünk a mozgásra és elérjük, hogy azt a lehető legtovább végezze. Az önkormányzat ezért is hozott létre ovifoci pályákat, támogatta a szabadidősportot, alakított ki három futókört, fitnesz parkokat és újította fel a kamaraerdei tanösvényt - mondta.

Simicskó István sportért felelős államtitkár szerint fontos, hogy a gyerekek iskolás korban olyan sportágat válasszanak, amit valóban élveznek és ami sikerélményt nyújt számukra. - A ráerőltetett vagy rosszul választott mozgásforma sokáig elveheti kedvüket a sportolástól – mondta az államtitkár, aki szerint a sportnap az egyik legjobb mód a sportolás megszerettetésére.

A rendezvényen több mint 70 újbudai sportegyesület mutatkozott be, az elmúlt négy év sportválasztóin pedig összesen háromezer gyermek választott magának mozgásformát. - A sporton keresztül a fiatalok megismerik önmagukat, megtanulják leküzdeni gyengeségeiket, végül pedig egészséges fizikumú és szellemiségű felnőtt válik belőle – jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: hosszútávú célja, hogy minden magyar gyermek rendszeresen mozogjon. Úgy véli, a mindennapos testnevelés bevezetésének is köszönhető, hogy egyre többen sportolnak a kerületben.

Kiegészítő programként ugrálóvárak, kerékpáros akadálypálya, utánpótlás focibajnokság, mini parkröplabda-bajnokság és még sok érdekesség színesítette az eseményt a Lágymányosi-öbölben. A színpadokon egyesületi bemutatók, tornaórák valamint Király Viktor koncertje is várta a közönséget.

T.D. - ÚjbudaTV

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA