VI. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál

2012. június 23-24-én, péntektől vasárnapig immár hatodik alkalommal a budapesti Lágymányosi Öböl látja vendégül a magyar sárkányhajós társadalmat.

Aki még nem látta a kecses, hosszú, sárkányfejű hajókban küzdeni a sportolókat, akinek még nem dübörög ismerősen a dobos adta ritmus, annak különösen érdemes kilátogatnia a 2009-es Európa-bajnokság színhelyén megrendezésre kerülő versenyre és fesztiválra.

A sárkányhajókban 20 evezős küzd - a szó szoros értelmében vállvetve – a különböző kategóriák érmeiért, természetesen egy kormányossal a fedélzeten, aki indítja, irányítja, és a szintén kötelező résztvevő dobossal együtt összhangban dolgozva a célba hajszolja versenyzőit.

Aki előtt ismerős képsorok jelennek meg, az pedig valószínűleg tudja, hogy a sárkányhajózás sava-borsa nem csak a sportolók izomszakadtáig zajló küzdelme, hanem a résztvevőket korra, nemre, foglalkozásra tekintet nélkül egységgé tömörítő tömegsport jellege - fesztiválhangulattal fűszerezve.

A július eleji Hong-Kongi klub legénység világbajnokság előtti utolsó hazai versenyen azonban valószínűleg sportélményekben sem lesz hiány!

A rendezvény szakmai főtámogatója a Magyar Sárkányhajó Szövetség, a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) teljes jogú tagja az IDBF által elismert szervezet, mely Magyarországon a sárkányhajózást irányítja.

A VI. Budapesti Sárkányhajó Fesztiválon, ami egyben III. "B" Ligás Magyar Bajnokság és Magyar Kupa, Marathon Kupa futam, valamint Senior, U23 és ifjúsági outriggel rangsoroló, egyben nemzetközi verseny (EDBF/IDBF), a teljesen kezdő csapatoktól a gyakorlott legénységeken át az Európa- és világbajnok egyesületi csapatokig mindenki lapátolhat.

A fesztivál versenyszámaiban különböző kategóriákban mérhetik össze tudásukat a teljesen kezdők, a fesztiválokon rendszeresen résztvevők, és a sárkányhajó egyesületek "B" ligás legénységei. Külön kerülnek lebonyolításra fiú és lány ifjúsági csapatok, felnőtt open, vegyes és női legénységek versenyei.

Minden versenyezni vágyó aktív és leendő csapattagot és érdeklődőt, valamint szurkolót várunk június 23-án és 24-én a Lágymányosi öbölben!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA