Válassz sportot Újbudán 3. Parkröplabda verseny!

A verseny célja a röplabda sportág népszerűsítése, a röplabdázás szabadidős formájának megismertetése, versenyzési lehetőség biztosítása, a mozgás iránti érdeklődés és igény felkeltése, valamint újabb játékosok megnyerése a sportág számára.

Parkröplabda versenykiírás

1. A verseny célja: A röplabda sportág népszerűsítése, a röplabdázás szabadidős formájának megismertetése, versenyzési lehetőség biztosítása, a mozgás iránti érdeklődés és igény felkeltése, valamint újabb játékosok megnyerése a sportág számára. A verseny a 3. Válassz sportot Újbudán elnevezésű esemény része.

2. Rendező: Az esemény rendezője: Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

A verseny szervezője és lebonyolítója: Budapesti Röplabda Szövetség

Elérhetőség: Hanuska Gergely +36 30 589-6518 brsz@brsz.hu

3. Időpont és helyszín: 2013. szeptember 7., szombat 10:00 órától 17:00 óráig

Budapest XI. kerület, Lágymányosi öböl (Kopaszi gát), a homokos part feletti füves terület

4. Résztvevők: A versenyen részt vehet mindenki, aki elfogadja a jelen versenykiírásban leírtakat. Egy játékos csak egy kategóriában és csak egy csapatban szerepelhet. Egy csapat legkevesebb 4 játékosból állhat. A versenyen mindenki a saját felelősségére vesz részt, orvosi engedély nem kötelező. A nevezési lap tartalmazza a részvételhez szükséges játékos nyilatkozatot, amit 18 éven aluliak esetében a szülő, illetve szervezett (iskolai, egyesületi) csapat esetén a kísérőtanár, edző ír alá.

5. Kategóriák: ·

Mix kategória: Egyszerre legalább két hölgynek kell a pályán lennie. Korosztályi megkötés nélkül bárki szerepelhet. Amennyiben mix utánpótlás csapat (minden játékos 1996. január 1-jén vagy később született) jelentkezik, a nevezési lap megfelelő rubrikájában jelezze, kellő számú nevezés esetén külön versenyszámot indítunk részükre. ·

Leány utánpótlás kategória: A csapatokban csak 1996. január 1-jén vagy később született leányok szerepelhetnek. Amennyiben leány mini csapat (minden játékos 2000. január 1-jén vagy később született) jelentkezik, a nevezési lap megfelelő rubrikájában jelezze, kellő számú nevezés esetén külön versenyszámot indítunk részükre.

6. Nevezés: Nevezni e-mailen a II. pontban megadott címen lehet 2013. szeptember 5., csütörtök 22:00 óráig, illetve személyesen a verseny napján a helyszínen 9:30 óráig a jelen versenykiíráshoz mellékelt nevezési lap leadásával. Az e-mailes nevezés akkor érvényes, ha a jelentkező visszaigazolást kapott róla. Amennyiben 24 órán belül nem érkezik visszaigazoló e-mail, vegyék fel a kapcsolatot telefonon a verseny szervezőjével. Az e-mailen jelentkezők a verseny napján legkésőbb 9:30 óráig regisztrálják magukat a szervezőknél. A jelentkezőket a versennyel kapcsolatban költség NEM terheli.

7. Játékszabályok: A versenyt a (terem)röplabdázás érvényben lévő hivatalos játékszabályai szerint rendezzük az alábbi különbségekkel: 

  • A mérkőzések szabadtéren, füves pályán zajlanak. 
  • A játékot 4 fős csapatok játsszák, legfeljebb 2 cserejátékossal. Korlátlan számú csere megengedett, de a mix kategóriában egyszerre legalább 2 hölgy játékosnak mindig a pályán kell lennie. 
  • A háló felső szintjének magassága a mix kategóriában 230 cm, a leány utánpótlás kategóriában 224 cm. 
  • A 8×16 m méretű pálya hálóval két térfélre osztott. 2/2 
  • Az állásrendi hiba szabályát figyelmen kívül hagyjuk, azonban a forgásrendi hibát a szabályoknak megfelelően bíráljuk el. (Ez nem azt jelenti, hogy az állásrendet nem kell megtartani, csak nem akarjuk, hogy az erre való koncentrálás miatt kevésbé legyen élvezhető a játék. A forgásrendet szigorúan vesszük, azaz a nyitást a játékosoknak előre meghatározott sorrendben kell elvégezniük.) 
  • A megfogott labda és a kettős érintés labdamegjátszási hibák „nagyvonalúan” lesznek elbírálva.  Az egykezes ejtés („tip” érintés) befejezett támadóérintésként szabálytalan. ·
  • Libero játékos nem szerepeltethető.
  • Egy időkérés engedélyezett csapatonként és játszmánként.

8. Lebonyolítás: A jelentkezők számának ismeretében kerül eldöntésre a verseny lebonyolítása, valamint a mérkőzések játszmáinak száma, illetve a játszmákban szerzendő pontok száma. Ezekről, valamint a végső sorrend eldöntésének módjáról a helyszínen a verseny szervezőjétől a torna előtt kapnak tájékoztatást.

9. Díjazás: A kategóriák 1-3. helyezett csapatai érem díjazásban részesülnek. Az eredményhirdetést a verseny napján 17:00 órakor az esemény főszínpadán tartják. Abszolút győztes lesz az a csapat, amelyik a legjobban érzi magát a verseny alatt.

10. Egyebek: ·

A mérkőzésekről jegyzőkönyv nem készül.

Az eredményszámítást a mindenkori mérkőző csapatok egy-egy játékban nem lévő tagja végzi. ·

A mérkőzésekre játékvezetőt a verseny szervezője biztosít. ·

A mérkőzésekhez labdát a verseny szervezője biztosít. ·

A helyszínen esetlegesen okozott kárt az elkövetőnek meg kell térítenie. ·

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, az esetlegesen bekövetkezett sérülések és káresemények miatt a verseny szervezője és az esemény rendezője felé kártérítési igénnyel nem lehet fordulni. ·

 

A rendezvényről hang- és képfelvétel készülhet. A verseny szervezője és az esemény rendezője ezeket a felvételeket a verseny, illetve a rendezvény népszerűsítése végett nyilvánosság elé tárhatja, valamint ezeket a televízióban, rádióban, sajtóban, videofilmen, fotón reklám céllal felhasználhatja. Minden résztvevő, aki a felvételeken feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőjével, a verseny szervezőjével és az esemény rendezőjével szemben. ·

 

Minden vitás kérdésben a helyszíni versenybíró hoz döntést. · A verseny szervezője és az esemény rendezője fenntartja magának a jogot az esetleges változtatásokra.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA