Válassz sportot Újbudán! – 2011

Sporttörténeti rendezvény Újbudán

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szervezésében hiánypótló és előre mutató kezdeményezésként újbudai sportágválasztó rendezvényt szerveznek. A rendezvényen közel 40 kerületi sportegyesület több mint 50 sportágból kaphatnak ízelítőt és a későbbiekben - ha kedvet éreznek hozzá - edzés és verseny lehetőséget is. A szakosztályok bemutatják sportági sokszínűségüket, lehetőségeiket, látványos bemutatók, nyílt edzések, technikai elemek oktatásával mutatkozik be kerületünk sportélete.

Ízelítő programjainkból:

  • Gizmo Freestyle Show 11:00 és15:00 Bejárat nál szabadstílusú kerékpáros bemutató mobil funbox-on, 4 méter magas ugrások, a hazai MTB/BMX dirt és park kerékpározás élvonala látványos alap trükökkel és nagy ívű ugrásokkal kápráztatja el a nézőket a helyszínen felépített mobil ugratón a világhírű amerikai sportszemüveg gyártó cég kamionnal szemben, ahol sportág specifikus felszerelések kaphatóak!
  • Latin project élő koncert és tánc show a színpadon 12:00-13:00
  • A Szentimrevárosi Darvak Érintős Rögbi sportegyesület rendhagyó bemutató mérkőzést játszik a Budai XI SE Újbuda Rebels amerikai focicsapatával!Az öböl végében a rögbi sátornál , 13:00 a Magyar Érintős Rögbi válogatott tartja bemutató edzését az odalátogatóknak!
  • A sportszakember képzésre is gondoltak a szervezők a Budapesti Sportszövetségek Uniója sátránál lehet érdeklődni a különféle oktatói, edzői képzésekről, gyakorlati táborokról!
  • Az Újbudai BHG búvárklub sportegyesület 14:00 a nyílt vízen látványos bemutatót tart, a búvár sátornál 2000l vizes hengerben lehet kipróbálni a palackos merülést szakemberek segítségével, fürdőruhát hozzanak a rendezvény résztvevői!
  • A Szegedi Kajak-Kenu Világbajnokságon sikeresen szereplő világ-és olimpiai bajnokok élmény beszámolót tartanak és dedikálnak a Spartacus vízitelepen!
  • A Gyógyír 11. Nonprofit Kft. 9:00-11:00 ingyenes egészségügyi méréseket tart a központi sátornál!
  • A színpadon 18:00-20:00 élő zenés koncertek, El Buerdo Fuello és az ÜZLETEMBERS! (www.elbuerdofuello.hu, www.uzletembers.hu)

 

A programokat számtalan színes és különleges elem kíséri, 10:00-20:00-ig, a színpadon változatos sportbemutatók, harcművészeti bemutatók, verseny aerobik, tánc, bemutatók, ingyenes aerobik, tánc órák, hangulatos élő latin koncert, újdonságképpen a kerületi labdarúgó szakosztályok és kosárlabda szakosztályok érdekes bemutatóval rukkolnak elő, este pedig két élő koncert várja az odalátogatókat.

Az eseményünk egyik kiemelkedő programja már hagyományos Ötpróba London EDF-Démász budapesti kerékpár próba amely most számtalan plusz ajándékkal várja az érdeklődőket, a túra védett útvonalakon, Újbuda kerékpáros útjain zajlik. Frissítő és jelentkezési állomások, a központ a Lágymányosi öböl Hengermalom úti bejáratánál az 5 próba sátránál, a Campona, kerékpár úti szakaszán és a Kamaraerdei Ifjúsági Park nagy sátránál található. A központi helyszínen jelentkezők ajándék kulacsot kapnak ajándékba. A rendezvényen lehetőség nyílik kerékpár kölcsönzésre és a regisztrált próbázok között 50 főként egy ajándék kerékpárt sorsolnak ki. Iskolák részére akik próba könyvvel rendelkeznek és minimum 20 fővel részt vesznek a próbán, a szponzor által felajánlott kerékpárt kapnak ajándékba.

A rendezvény zárása képen 21:00 a Spartacus vízi telepnél várjuk azokat akik szeretnének részt venni az éjszakai fáklyás vízi felvonuláson, aki nem rendelkezik vízi járművel azoknak rendelkezésre állnak a 24 fős sárkányhajók (helyszíni regisztráció a keret létszám erejéig, egész nap a központi sátornál).

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA