Téli Ovis Olimpia

A Gabányi sportcsarnokot egy napra a kerületi óvodások vették birtokba, megrendezték ugyanis az óvodások téli olimpiáját. A tavaly Mikulás olimpia címen debütált rendezvény idén is nagy sikerrel zajlott le, a váltóversenyeken több száz apróság vett részt.

Téli Ovis Olimpia

Miközben az ovisok a váltó és sorversenyeken küzdöttek a győzelemért, a polgármester elmondta, a mára hagyományosnak tekintett rendezvény célja, hogy karácsony előtt jól átmozgassák a gyerekeket, egyben pedig megerősítsék bennük a csapatjáték fontosságát és az egészséges versenyszellemet. - Szeretnénk az óvodásokkal megszerettetni a sportolást, hisz ezáltal iskoláskorukban már tudatosan választhatnak maguknak sportágat - jelentette ki a kerület vezetője.

A rendezvényen részt vett Simicskó István sportért felelős államtitkár, akitől már megszokhattuk, hogy nem az a fajta, aki a pálya széléről figyeli az eseményeket. Miután végigcsinálta a kicsikkel a bemelegítő gyakorlatokat, arról beszélt, a legkisebb korban kell kezdeni a sportra nevelést. - Ha most megszeretik a sportolást, felnőtt korukban valószínűleg természetes része lesz az életüknek a mozgás - tette hozzá az államtitkár.

Forrás: ujbuda.hu


T.D. - ÚjbudaTV (2013. 12. 21.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA