Sporttal az egészségesebb életért!

Atlétika, sárkányhajó, vízilabda és még számos sportolási lehetőség várta az érdeklődőket szeptember 8-án a Lágymányosi-öbölben. A tavalyihoz képest idén jóval nagyobb területen és még színesebb programokkal fogadták a mozogni vágyókat a Válassz Sportot Újbudán rendezvény szervezői.

A sportnapon 62 sportegyesület népszerűsítette sportágait, így a résztvevők számtalan lehetőséget kipróbálhattak.

A nagyszínpadon délelőtt tajfun taekwondot, aerobik mixeket, karate- és aikido bemutatókat láthatott a közönség, míg délután a brazil labdarugók freestyle és szamba showja pezsdítette fel a hangulatot. Az aerobik- és tánc színpadon, cha-cha-cha, zumba indiai táncóra és hastánc fogadta a latin ritmusok kedvelőit, az izmosodni vágyó hölgyek pedig TRX-en, aero-kickbox-on, fittball edzésen vagy zsírégető aerobikon formálódhattak.

A rendezvényen részt vett Hoffmann Tamás polgármester is, aki családjával együtt több sportlehetőséget is kipróbált.

– Rendkívül fontos számomra, hogy egy egészséges kerületben éljünk. Én magam korábban versenyszerűen sportoltam, most a fiam focizik, a lányom pedig röplabdázik. Nagyon jó dolognak tartom, hogy a látogatóknak lehetőségük van szinte mindenféle sportot kipróbálni, így eldönthetik, hogy melyik tetszik nekik a legjobban. A lényeg, hogy a sport életformává váljon és mindenki mozogjon – nyilatkozta az Újbuda Média stábjának a kerület első embere.

Az eseményen idén is jelen voltak olimpikonjaink, így a látogatók személyesen is találkozhattak többek között Kovács Katalinnal, Kökény Rolanddal, Kuttor Csabával, Hadfi Dániellel és Horváth Gáborral.

– Én úgy gondolom, hogy minden gyermek életében fontos szerepet játszik a rendszeres testmozgás. Mivel egy sikeres olimpián vagyunk túl, remélem még többen nyitottak a sportolási lehetőségek iránt. Fantasztikus dolognak tartom, hogy ilyen környezetben, profi oktatók segítségével szinte az összes sportot ki lehet próbálni, és ez szerintem a legjobb módja a megfelelő sportág kiválasztásához. A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közösen egy Roadshow-t is szerveztünk, így a vízi sportok szerelmeseinek is kedveztünk. A hangulat önmagáért beszél, tavaly ötezren voltunk, idén már délelőtt minden standnál sorban álltak az érdeklődők – hangsúlyozta Horváth Gábor olimpikon, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szakmai igazgatója, majd Kocsis Sándor ügyvezető vette át a szót:

– Tavalyi ígéretünket, miszerint hagyományt teremtünk a "Válassz Sportot Újbudán" rendezvényből, sikerült teljesítenünk. A sors újra a kegyeibe fogadott minket, így ismét gyönyörű napsütésben fogadhattuk a vendégeinket. Természetesen ez a mai nap nem jöhetett volna létre kiváló munkatársaink, sportszervezőnk, Várhegyi Kata és szakmai igazgatónk, Horváth Gábor segítsége nélkül.

A nyílt edzések és látványos bemutatók után a sportnap különböző versenyeinek eredményhirdetésére is sor került. A Sárkányhajó Roadshow nyerteseinek járó díjakat Simicskó István honvédelmi államtitkár adta át.

– Minden nemzet identitásának fejlődésében fontos szerepet játszik a sport, ez hazánkon is észrevehető, sokan az idei olimpiai sikereket látva azt mondják Magyarország sportnemzet. A mozgás, a friss levegőn, családi, baráti körben eltöltött kis idő, rohanó életünkben, úgy vélem, mindannyiunk érdeke. A sport a nevelés területén is kiemelkedően fontos eszköz, a kormány nemzeti ügyként kezeli, ezért vezettük be az idei tanévben az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon a mindennapos testnevelés órát, melyet a további évfolyamokra is ki szeretnénk terjeszteni – mondta az Újbuda Média riporterének az államtitkár.

A rendezvényre kilátogató rekordszámú érdeklődőt kora este a Mydros zenekar élő koncertje fogadta, majd egy fergeteges görög táncházzal zárult az esemény.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA