Sárkányhajó Roadshow és a Válassz sportot egy napon

A hétvégén, Budapesten lesz a 2012-es Sárkányhajó Roadshow záró versenye és a szakág magyar bajnoksága is.

A budapesti roadshow versennyel és magyar bajnoksággal párhuzamosan zajlik szombaton a Lágymányosi-öbölben a „Válassz sportot Újbudán” nevű rendezvény is, amelyre a 11. kerület összes sportegyesülete kitelepül. A szervezők közel 5000 kerületi iskolás részvételére számítanak.

A sárkányhajó roadshow idei győztese az a csapat lesz, aki 200 méteres amatőr 20-as mixben a legtöbb jó helyezést szerezte meg 2012-ben. Ebben a versenyszámban nagy fölénnyel vezet a Römi csapata, nekik minden esélyük megvan arra, hogy megnyerjék az összetett trófeát. „Biztos vagyok benne, hogy nagyszabású rendezvény részese lehet, aki kilátogat szombaton a Lágymányosi-öbölbe – mondja Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sárkányhajó szakág vezetője. Összetett bajnokot avatunk majd és ettől függetlenül magyar bajnokot is minden amatőr versenyszámban, valamint sok nevezés jött a céges, illetve a települések közötti futamokra is.

Kiállítjuk a londoni olimpián győztes hajókat, valamint a rendezvényen részt vesz Kovács Katalin és Kökény Roland is. A „Válassz sportot Újbudán” társrendezvénynek köszönhetően a sportprogramokon kívül lesz színpad is, izgalmas zenei programokkal

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA