Magyar Kupa: MAFC bravúr a Sopron ellen

Óriási meglepetésre az NBI/B-csoportos MAFC együttese kiejtette a Magyar Kupából az élvonalbeli Sopron együttesét, miután 77-73-ra nyert és ezzel a legjobb nyolc közé jutott Sabáli Balázs csapata.

A fővárosiaknál Vavra András 34 pontig jutott. Vavra András révén a MAFC szerzett vezetést.

A soproniakon támadásban kezdetben látszott, hogy nincsenek játékban, de szoros a hazaiak nem tudtak igazán mit kezdeni, a szakasz közepén 4-4-re álltak a csapatok. Vavra eredményessége révén a folytatásban is tartotta a lépést a Sopronnal a MAFC.

A negyed második felében Watson és Tóth Gergely rázták meg magukat kettejük találataival egy 8-0-s rohamot bemutatva megugrott a Sopron.

A második negyed csapkodó játékkal kezdődött, Thomas jóvoltából tartotta ugyan előnyét a Sopron, ám a szívósan küzdő s helyenként igen ügyesen játszó MAFC Vavra, Lakosa és Nagy révén a szakasz közepén 4 pontra feljött. Tóth és Thomas villanásaival újra megugrott 10-zel a Sopron.

A félidő végén ez utóbbi leült pihenni. Ettől szétesett az SKC támadójátéka s ezt a MAFC ügyesen kihasználva szünetig 2 pontra feljött. Rengeteg volt az eladott labda főleg soproni részről, minimális vendég vezetés mellett zajlott a játék.

Kicsit a hazaiak is túlpörögtek, ám Nagy emelt be újabb hármast. Erre soproni részről Tóth felelt triplával. A szakasz közepén egymás hibáiból éltek a csapatok. Vavra és Nagy visszahozták a MAFC-ot. a 29. percben 1 pontra jöttek föl a vendégek, amikor az addig sokat rontó Watson beemelt egy triplát. A záró szakaszra 5 pontos soproni előnnyel fordultak a csapatok.

A befejező egyed elején sem érezte a ritmust a Sopron, átvette a vezetést a szinte extázisban játszó MAFC, amikor Vesztergom dobott hármast. Az SKC elbizonytalanodott a hazai eladott labdákból a MAFC rendre visszaindított. Vesztergom egy újabb hármasával vette vissza a vezetést az SKC.

Drámai lett a végjáték, Lakosa is hármast dobott, majd indításból előbb Nagy majd Lakosa dobott kosarat. A 38. perc elején 4-gyel vezettek a hazaiak. Majd Lakosa növelte újabb 3-mal. A 39. perc elején Tóth mutatott be 4 pontos játékot, majd Barovics visszapöccintett labdájával 2-re jött föl a Sopron és labdát is szerzett – majd Thomas eladta.

33 másodperccel a vége előtt Vavra értékesített 2 büntetőt 24-gyel a befejezés előtt pedig Barovics talált be. A végjátékban a Sopron kapkodott, Lakosa pedig 4 büntetőből 2-t bedobott, megszületett a kupasorozat legnagyobb meglepetése: a MAFC - teljesen megérdemelten - kiverte a Sopront a Magyar Kupából.

Forrás: Kezdő5.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA