Lezajlott az Újbudai Mikulás napi óvodás sportvetélkedő

Az idei hagyományos mikulás napi sportvetélkedőt a Gabányi László sportcsarnokban rendezte meg az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

Résztvevő óvodák: Lurkó, Pajkos, Keveháza utcai, Bükköny, Csicsergő, Karolina, Hétszínvirág, Gesztenyéskert, Nyitnikék, Palánták, Ezüstfenyő, Alsóhegy utcai és a Kelenvölgyi óvodák, összesen 130 gyermek vett részt a sportvetélkedőn.

A krampusz és a segítő mikulások vidám, zenés bemelegítést tartottak a kerületi óvodásoknak, Balu kapitány, Kacsamesék, Doktor Búbó, Hupikék Törpikék, Nagy ho-ho horgász zenéjére. Fergetes hangulat és sok izgalom jellemezte az óvodások játékos sorversenyét.

A két futam között az Eleven park játékai, felfújható légvára várta a gyermekeket. A gyakorlatokat a szervezők úgy állították össze, hogy a gyermekek felfigyeljenek a mozgás örömére, a mozgásuk fejlessze az állóképességüket, a test koordinált mozgását, egyensúlyérzékét, ritmusérzékét, a rendszeres testmozgás fontos része a gyermekek fizikális és mentális fejlődésének.

A rendezvény végén a kerületi óvodák saját mezükben felsorakoztak és dr.Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere a lelkes óvodáknak sporteszköz ajándékcsomagot és minden gyermeknek csokoládémikulást adott át.

Gratulálunk a résztvevő óvodáknak!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA