Kiosztásra került a Papp László Ösztöndíj

Csaknem száz diáknak és felkészítőiknek adták át a Papp László Ösztöndíjat, illetve jutalmazták a diákolimpián elért eredményeiket a Kerület Hete alkalmából. Az ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester a kerület sportéletét méltatta, Simicskó István országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszter pedig a kormányzati szándékot emelte ki.

– A kormány kívánalmával megegyezően a kerület is kiemelten fontos szerepet szán a sportnak. A szándék, hogy mind kerületi, mind országos szinten a lakosokból sportnemzedék váljék – mondta Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője a városrész kiemelkedő tanulmányi és sporteredményt felmutató diákjait és felkészítő tanárait jutalmazó díjátadó ünnepségen. A honvédelmi miniszter hozzátette: a személyiségfejlődéshez, a jellemhez jelentős mértékben járul hozzá a sport szellemisége, amely játékos formában, szabályokkal övezett küzdelemre nevel.

Az eseményen a hagyományokhoz híven a Papp László Ösztöndíjat is kiosztották. Hoffmann Tamás polgármester ennek kapcsán elmondta: az elmúlt évhez képest több mint hatszázzal nőtt a gyermekolimpikonok száma.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. az eseményen a kerületi iskolák részére sporttámogatásokat öosztott ki, melyel az iskolák testnevelőtanárait szerette volna megjutalmazni, valamint sporszerek vásárlására biztosít lehetőséget.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA