Eredmény - Városrészek közötti futás

A kerület napja alkalmából az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. idén is megrendezte a Városrészek közötti futóversenyét, mely ez alkalommal Újbuda szívében, a Bikás parkban került lebonyolításra.

 A kedvező időjárásnak és az új helyszínnek is köszönhetően 2015. november 14-én közel ezren látogattak ki és több, mint 540-en futottak együtt a legfiatalabbaktól kezdve az idősebb generációkig az újbudai lakosok.

A rendezvényt Dr. Simicskó István a kerület országgyűlési képviselője és honvédelmi miniszter, valamint Dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere nyitotta meg, akik köszöntőjükben kiemelték a mozgás fontosságát, valamint a sportszerűséget, mely nem csak a sportban, hanem a mindennapi életben is fontos szerepet kell, hogy kapjon.

A köszöntőket követően Egressy Melinda, az Újbudai Sportcentrum aerobik edzője tartott egy rövid bemelegítőt, melyet a korosztályonkénti futás követett.

Idén, újdonságként az ovis korosztályban örömfutást tartottak, ahol a 200 m lefutottak mindannyian ajándékot kaptak.

Ezt követően összesen öt különböző korcsoport futotta le a nekik kijelölt távot 1000 métertől 2400 méterig, ahol az első 100 befutó az emléklap mellett különböző Újbuda Sportos ajándékot kapott.

A futással egy időben az iskolák között tömegesítési verseny is zajlott, azaz külön díjazásra kerültek azok az iskolák, melynek tanulói a legmagasabb létszámmal látogattak ki a Bikás parkba és futottak a jelenlévőkkel.

A hagyományt folytatva jövőre is várják az érdeklődőket a kerület napjához kapcsolódó programra!

A tömegesítési verseny eredménye:

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA