Családi sportnap a Nyéki Imre uszodában

Barátságos vízilabdameccs, szörfözés, és egy labdafejelő kupa is szerepelt a Nyéki Imre uszodában szervezett sportnap igencsak színes programjai között.

Az Újbuda Sportjáért Kft. rendezvényén a legkülönbözőbb ismert sportágakban mérethették meg magukat az újbudaiak, de a mozgás szerelmesei igazi újdonságokat is kipróbálhattak. A Családi sportnapot a FTC-OSC látványos mérkőzése nyitotta meg, a félidőben szinkronúszó bemutatóval szórakoztatták a közönséget.

A megnyitón Hoffmann Tamás polgármester megjegyezte, az uszoda, eddig nem volt igazán kihasználva, a vízilabda meccsek bevezetésével és a Grosics Gyula iskola vizes osztályának elindításával azonban az ország egyik legkedveltebb sportága került be a kerület sportéletébe.

A meccs közben az Érem utcai Sportcsarnok területén páros tenisz bajnokságon és asztalitenisz versenyen vehettek részt a változatos korosztályokban induló résztvevők. A nap egyik kuriózuma a Surfset fitness bemutató volt, amely a szörfözés varázslatos élményének átélését teszi lehetővé uszodai környezetben.

A szervezők mindezek mellett zumba fitnessel mozgatták meg a strandolókat, délután pedig elindul a labdafejelő bajnokság is. A játék sokaknak ismerős lehet balatoni, vagy Velencei-tavi nyaralásaikról, amikor két bot alkotta kapuba kellett fejelni a strandlabdát. Az egyszerű játék azóta komoly sportággá nőtte ki magát, megalakult a Magyar Labdafejelő Szövetség, amely a Nyéki Imre Uszodában is a szervezésért volt felelős.

Újbuda média

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA