Augusztustól az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. üzemelteti a Nyéki Imre Uszodát

Új szolgáltatásokkal, vízilabdával és egy sport akadémiával várja a mozogni vágyókat a Nyéki Imre Uszoda, amelyet augusztus 16-ától az önkormányzat sport cége üzemeltet.

Bár a nyári kánikulának lassan búcsút inthetünk, a Kondorosi úton lévő uszoda kültéri medencéinek partján még bátran napozhatunk. A víz szerelmeseit meghosszabbított üzemidővel és igen kedvező árakkal várja a sportlétesítmény!

Az uszoda üzemeltetését augusztus 16-ától az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. látja el. Már túl vagyunk a szokásos évi karbantartáson, minden zökkenőmentesen zajlott, így tárt karokkal várjuk a sportolni, kikapcsolódni vágyó vendégeket.

Szeptembertől szeretnénk több új szolgáltatást elindítani: így behozzuk a vízilabdát, és mellette a versenysportra is egy kicsit ráerősítünk - mondta az Újbuda Tv stábjának Horváth Gábor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szakmai igazgatója. A közeljövőben az aquafitness és a gyógytorna mellett az OSC vízilabdásai is a Nyéki Imre Uszodában lelnek majd otthonra. Az első osztályú férfi vízilabda gárdán kívül a vegyes gyermek és serdülő utánpótlás csapat is itt edzhet majd. Augusztus 31-étől az uszoda a Sport Star Akadémiával is együttműködik, így a fiatalok a Cseh László nevével fémjelzett iskolában tanulhatnak úszást.

– Szeretném, hogy a gyermekek ne csak mozogni járjanak ide. A közeljövőben professzionális oktatást fogunk nekik nyújtani, amit később a versenysportok területén kamatoztathatnak. Ez az uszoda hozzám nagyon közel áll, így megpróbálok minél többet itt lenni és bízom abban, hogy szép sikereket fogunk elérni – nyilatkozta a világ- és Európa-bajnok úszó.

Augusztus 30-án Újbuda vezetősége látogatást tett az uszodában. Hoffmann Tamás polgármester Horti István jegyző társaságában a kültéri és beltéri medencék mellett az öltözőket és az egyéb technikai eszközöket is megtekintette.

A kerületi tömegsportnak rendkívül fontos pontja ez az uszoda, így azt szeretnénk, hogy minél jobb minőségben, minél szélesebb kínálattal várja az idelátogatókat. Az úszás köztudottan az egyik legegészségesebb sportág, így kötelességünk minél szélesebb körben elterjeszteni és támogatni – hangsúlyozta a kerület első embere.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA