Zumbára fel!

Forró, déli ritmusok és latin táncalapok. Erre épül az új őrület, a Zumba fitness, amely mára meghódította az egész világot. A Kolumbiából származó sportág ráadásul nemcsak kitűnő szórakozás, de még fogyni is lehet a segítségével. A kerületiek az FMH-ban próbálhatják ki az izgalmas tornát.

Buzdor Hajnalka fittneszoktató elmondta, egy 60 perces zumbázás alkalmával 600 kalóriát égethetünk el, miközben növeljük állóképességünket is. A zumba szó a zumbear igéből, kolumbiai szlengből ered. Azt jelenti "gyorsan mozogni, és szórakozni".

Kolumbia Cali nevű városában a 90-es évek közepén kezdődött, Atyja Beto Perez aerobik és latintánc oktatóval, aki a salsa, merengue és cumbia slágerekre építve könnyed figurákkal megspékelve forradalmasította a fitneszt. Beto Perez egy szép napon aerobik órájára megérkezve döbbent rá hogy otthon hagyta a szükséges zenéit.

Az óra megmentése érdekében előkapta latin zenéit (tradicionális salsa, merengue, cumbia slágerek vágatlan eredeti változatban akusztikus hangszerelésben) és improvizált. A véletlenből született meg a Zumba Fitness.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA