Vízipólósok a gyermekekért

Idén először került megrendezésre a Rotary Club Budapest-Center és a Budapest-Duna kezdeményezésére, a Vízilabdasportért Alapítvány támogatásával az I. Rotary-AVL Jótékonysági Vízilabda Torna a Nyéki Imre Uszoda nyitott medencéjében augusztus 26-án. A rendezvény fővédnökségét Hoffmann Tamás polgármester, és Gór Nagy Miklós világbajnok vízilabdázó látta el.

Páratlan összefogásról és nagylelkűségről tettek tanúbizonyságot a vízipóló profi és amatőr szerelmesei. A maximálisan kilenc csapattal meghirdetett tornára hamar beteltek a nevezési helyek és a jelentkező csapatok a megszokott nevezési díjnál jóval magasabb összeget hoztak magukkal. A szervezők a Cseppkő Gyermekotthoni Központ számára gyűjtötték az adományokat, és a vízipólósok legnagyobb örömére a torna végeztével a díjakat a gyerekek adták át a versenyzőknek.
 
Az adományozáson felül az volt a másodlagos célja a rendezvénynek, hogy az amatőr csapatokat szereplési lehetőséghez juthassanak. Így ki-ki felmérhette tudását és az időjárás kegyeinek hála, verőfényes napsütésben tölthetett el egy napot barátok, rokonok, ismerősök, és a torna által újonnan megismert sporttársak körében.

 
Az utolsó három mérkőzést a világbajnok, válogatott vízilabdázó Gór-Nagy Miklós vezette. A versenyt az Ybl Masters nyerte, a második helyen az Apu megjött csapata végzett és a dobogó harmadik fokára a Vodafone csapata ért fel.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA