Vízilabda BL - Szerdán a Szolnokkal játszik az OSC

Összesorsolták a Szolnokot és az OSC-t a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, így a harmadik selejtezőkörből csak az egyik magyar együttes juthat fel a főtáblára, ahol kiemeltként eleve ott van a bajnoki címvédő ZF-Eger.

Az európai szövetség, a LEN luxembourgi központjában elkészített párosítás értelmében az újbudai gárda a pályaválasztó az első meccsen, amelynek időpontja október 29., míg a szolnoki visszavágót november 12-én játsszák.

A két magyar csapat azért kerülhetett össze, mert az OSC megnyerte második körös selejtezőcsoportját, míg a Tisza-parti alakulat második lett saját négyesében, márpedig a párosításoknál a csoportelsőkhöz sorsolták a kvartettekben másodikként végzetteket.

A 3. selejtezőkör párjai:
A Híd-OSC-Újbuda - Szolnoki Dózsa-Közgép
Pro Recco (olasz)-Mladost Zagreb (horvát)
Crvena zvezda (szerb)-Primorje Rijeka (horvát)
Radnicki Kragujevac (szerb)-Nagyvárad (romániai)

A négy továbbjutó felkerül a főtáblára a nyolc kiemelt mellé. A 12 együttes körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerben kezdi meg a csatározásokat november 29-én és a sorozat május 2-án ér véget. A legjobb hat jut be az úgynevezett Final Sixbe, a hatos döntőt május 28. és 30. között rendezik meg Barcelonában.

MTI

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA