Vízilabda BL: csoportelsőként jutott tovább az OSC

Csoportelsőként jutott az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, miután a csapat vasárnap, a budapesti kvalifikációs torna befejező napján nyert a német Duisburg ellen. Az A Híd-OSC-Újbuda három selejtezőmérkőzést játszott hétvégén a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában, egyiken sem hibázott.

A német Duisburgot, a román Nagyváradot és az orosz Kazanyt is legyőzte hétvégi kvalifikációs mérkőzésein az A Híd-OSC-Újbuda. A csapat ezzel - a Nagyváraddal együtt - továbbjutott a Bajnokok Ligája következő fordulójába.

 Csonka Tamás, waterpolo.hu
A „D” csoport végeredménye:
1. OSC 9 pont, 2. Nagyvárad 6 pont, 3. Kazany 3 pont, 4. Duisburg 0 pont.

A következő selejtező már kieséses lesz, ahol oda-visszavágós alapon négy párban zajlanak a küzdelmek, és négy győztes jut fel a nyolc kiemelttel együtt a 12 csapatos főtáblára. A páros mérkőzések időpontja: október 29. és november 12.

Összefoglaló a hétvégi mérkőzések:

1. forduló
A Híd-OSC-Újbuda - Nagyvárad (romániai) 12-7 (5-0, 4-3, 2-0, 1-4)
Az OSC góldobói: Bátori 4, Brguljan, Salamon, Decker 2-2, Graham, Hegedűs 1-1.

A találkozó a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában hazai szempontból remekül indult, hiszen az összességében négyszer eredményes Bátori Bence második akciógólja nyomán már 4-0-ra, majd újabb találatokkal 7-0-ra vezetett az OSC, amelynek csak a meccs 11. percében vette be a kapuját a romániai együttes (7-1). A nagyszünetre 9-3-ra módosult az állás, majd a harmadik nyolc perc úgy pörgött le, hogy az ellenfél nem lőtt gólt. A befejező negyedben - a 11-3-as vezetés birtokában - már kiengedve pólózott a hazai együttes, így a Nagyvárad szépíteni tudott az eredményen.

2. forduló:
A Híd-OSC-Újbuda - Kazany (orosz) 13-12 (1-2, 3-3, 4-4, 5-3)
Az OSC góldobói: Salamon, Gór-Nagy 3-3, Bátori, Graham 2-2, Decker, Kovács, Bundschuh 1-1.

A BL-selejtező szombati magyar-orosz párharca a vendégek részsikerével rajtolt, mivel az első negyedben kétszer is vezettek (1-2). Decker Ádám közeli húzása nyomán már a hazaiaknál volt az előny (3-2), csakhogy a szívós oroszok fordítottak (3-4), és a nagyszünetre 4-5-ös állásnál vonulhattak el a csapatok. A harmadik negyedben "hazakerült" az előny (6-5, 7-6), ám mielőtt megnyugodhatott volna az OSC, a Kazany nemcsak egyenlített, hanem ellépett, elébb két (7-9), majd három góllal (8-11). A negyedik negyed derekán 12-9-re húzott el a Kazany. Bátori Bence emberelőnyből szépített, majd Gór-Nagy Miklós vette be kétszer is a vendégek kapuját, és alakította 12-11-re az állást. Másfél perc volt még hátra a meccsből, amikor Salamon Ferenc megúszásból eredményes volt, és mivel orosz válasz már nem érkezett, nyert a magyar együttes.


3. forduló:
A Híd-OSC-Újbuda - Duisburg (német) 11-8 (1-1, 4-3, 3-2, 3-2)
A magyar csapat góldobói: Kovács, Bátori, Juhász 2-2, Graham, Gór-Nagy, Bundschuh, Brguljan, Szentesi 1-1.

Kovács Gábor akciógóljával indult a meccs, a jó folytatás azonban elmaradt, mivel a négyes torna leggyengébbike igazi német csapat módjára egy pillanatra sem adta fel, és szorosan tapadt a vendéglátókra. Olyannyira, hogy a nagyszünetig csupán minimális előnyre tudtak szert tenni az újbudaiak. A harmadik negyedben hol egy, hol két góllal vezetett az OSC, de leráznia csupán a befejező nyolc percben sikerült a Duisburgot, amikor Juhász Zsolt, a szintén duplázó Bátori Bence, majd a center Szentesi Ádám góljával 11-6-ra elhúzott a hazai együttes. A végjátékban két német találat született, de érdemben már nem változott semmi, sikerével csoportelső lett az OSC.

Újbuda

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA