Vízilabda Bajnokok Ligája - Csoportgyőztes az OSC

A nyitómeccs döntetlenje, majd három győzelem után utolsó mérkőzését is megnyerte vasárnap Marseille-ben, így csoportelsőként jutott tovább az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe.

Vízilabda Bajnokok Ligája - Csoportgyőztes az OSCA magyar csapat a zárónapon a francia házigazdák együttesét, a CN Marseille-t verte meg négy góllal.
BL-selejtező, első szakasz, A csoport, 5. mérkőzés: A Híd-OSC-Újbuda - CN Marseille 12-8 (5-1, 2-2, 4-3, 1-2)
A magyar csapat góldobói: Kayes, Salamon 4-4, Brguljan, Juhász, Bundschuh, Kovács 1-1

A bajnoki bronzérmes Szeged helyén induló - a bajnokságban a 13. helyen végzett, de az új szezonra alaposan megerősített - alakulat ezúttal is biztosan gyűjtötte be a sikerért járó két pontot.

Az OSC a végül mögötte gyengébb gólkülönbséggel második orosz Szpartak Volgográddal játszott nyitónapi 9-9 után, és a Marseille előtt a szerb Radnicki Kragujevácot 8-4-re, az olasz Posillipót 10-1-re, a grúz Tbiliszit pedig 22-7-re verte.

A csoport végeredménye: 1. A Híd-OSC-Újbuda 13 pont, 2. Szpartak Volgograd 13, 3. Radnicki Kragujevac 9, 4. CN Marseille 6, 5. Posillipo 3, 6. Tbiliszi 0

A második selejtezős szakaszban október 17-19-én négy négyes csoportban küzdenek a csapatok - köztük az OSC mellett a sorozatba itt bekapcsolódó Szolnoki Dózsa-Közgép -, innen az első két helyezett kerül tovább a harmadik kvalifikációs körbe. Itt négy páros csatában, oda-visszavágós rendszerben vívnak meg az állva maradt együttesek október 29-én és november 12-én a főtábláért, és a négy győztes csatlakozik a kiemelt 12 gárdához, köztük a ZF-Egerhez.

MTI

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA