Visszatekintés 2012. - Rangos sportesemények

Nemzetközi gyorstollaslabda versenyt és olimpiai vándorgyűlést tartottak márciusban a kerületben.

Nemzetközi Gyorstollaslabda verseny

A BEAC Sportcsarnok adott otthont egy rangos nemzetközi gyorstollaslabda versenynek március végén. A budapesti rendezésű nemzetközi viadal, a 2012-es ISBO Hungarian Open szervezője a Magyar Gyorstollaslabda szövetség volt. 10 pályán zajlottak a mérkőzések, 18 ország 150 játékosa 9 kategóriában mérkőzhetett meg. A páratlanul magas számú versenyzői részvétel mellett a versenyen, a magyar csapatnak sikerült 10 érmet itthon tartania.

Olimpiai vándorgyűlés

A Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) a XI. kerületet választotta az 59. Olimpiai Vándorgyűlés helyszínéül március végén. Magyar Olimpiai Akadémiát azért hívta életre a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy legyen egy önálló testület, amely értő módon gondozza a csodálatos magyar olimpiai múltat, egyszersmind azon is munkálkodik, hogy a jövő nemzedékei számára is ugyanazt jelentse az ötkarika, amit apáiknak és nagyapáiknak. A Vándorgyűlésnek otthont adó Szent Imre Gimnázium díszterméig vezető főlépcső mentén az Olimpia és nevelés című kiállítást nézhették meg a résztvevők, valamint az öttusa olimpiai sportág fejlődéstörténetét a kezdetektől napjainkig. további március történés:

Megújult a Keveháza utcai Idősek Klubja

Az Újbudai Szociális Szolgálat Idősek Klubja új helyiséggel gazdagodott. A bővítés ünnepélyes átadására március 29-én került sor. A szép korúak versekkel köszöntötték Molnár László alpolgármestert és Horti István jegyzőt.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA