Visszatekintés 2012. - Kiválókat díjaztak

Sportban a kerületi Diákolimpia és Középiskolás Bajnokság legjobbjait jutalmazták, tanulásban tizenhat kitűnőre érettségizett diák kapott elismerést júniusban, emellett a Pécsi Egyetem oktató kórházi címet adott a Szent Imre Kórháznak.

Díjazták a diáksportolókat

A kerületi Diákolimpián és a Középiskolás Bajnokságon 2012-ben többek között labdarúgásban, „partizán” kidobós játékban, röplabdában és kosárlabdában mérhették össze erejüket a diákok. A versenyek ünnepélyes díjkiosztójára június 12-én az önkormányzat dísztermében került sor. A Középiskolás Bajnokság összetett eredményei alapján harmadik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium sportolói, ezüstérmesei a József Attila Gimnázium diákjai lettek, míg az első helyen a Szent Margit Gimnázium tanulói végeztek. A díjazott intézmények igazgatóinak és vezető testnevelőinek járó serlegeket Horváth Gábor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szakmai vezetője, egykori olimpikon adta át. Az Általános Iskolák közül a legkiemelkedőbbnek járó kupát a Grosics Gyula Sport Általános Iskola diákjai kapták Simicskó István honvédelmi államtitkártól, míg a legtöbb versenyen szereplő iskolának járó trófeát a Törökugrató utcai Általános Iskola tanulói nyerték el.

Kitűnőre érettségiztek

Újbudán 2012-ben tizenhatan vehették át hibátlan teljesítményükért a kerület emléklapjait és könyveit. Kitüntették a Lágymányosi Bárdos Lajos Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium egy tanulóját, három diákot köszöntöttek a Bethlen Gábor Általános Iskolából és Újreál Gimnáziumból, azonban a legtöbben 12-en, a József Attila Gimnáziumban érettségiztek le kíváló eredménnyel. Újbuda polgármestere június 28-án a Tranzit Art Cafeban köszöntötte a kitűnőre maturáló diákokat.

Oktató kórház lett a Szent Imre

A tétényi úti kórház hosszú évek óta ápol jó kapcsolatot a Pécsi Tudományegyetemmel. Az együttműködésnek köszönhetően számtalan kiváló szakembert képeztek ki az esztendők során. A magas színvonalú gyógyító- betegellátó tevékenységéért valamint a tudományos munkájáért a Szent Imre Kórház - a budapesti kórházak közül elsőként - "Oktató Kórház" címet kapott az egyetemtől júniusban. ... és még egy jó hír:

Rezgéscsillapítóval ellátott műfüves pálya

Az országban elsőként Újbudán játszhatunk rezgéscsillapítóval ellátott műfüves focipályán. A korszerű, ízületvédő focipályát június 12-én egy baráti mérkőzéssel avatták fel a Gabányi Sportcsarnokban. A Kelen SC és a Baráti Bőrlabda FC ifjú sportolói mérték össze tudásukat, végül 5:4 lett a végeredmény.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA