Világbajnokság a tétje a budapesti féltávú triatlonnak

Gyűlnek a nevezések az augusztus 23-i IRONMAN 70.3 féltávú triatlonversenyre. Az amerikai World Triatlon Corporation által Budapestre hozott eseményre még ötvenen regisztrálhatnak, a nevezési díj alaphangon 210 euró.

Világbajnokság a tétje a budapesti féltávú triatlonnakA rendezvény központja a Kopaszi-gátnál lesz, a sportolóknak 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21,1 kilométer futást kell teljesíteniük. A verseny minősített, ami azt jelenti, hogy 50 világbajnoki indulási jog is gazdára talál. Az már hivatalos, hogy 2016-ban az ausztrál Mooloolaba kapja meg a triatlon-vb rendezési jogát.

Kropkó Péter, a világ egyik legelismertebb triatlonosa weboldalán a következőket írja: „Talán két év távolinak tűnik, de az IRONMAN 70.3 Budapest után közvetlenül elkezdődik a nevezés a 2015-ös évi budapesti versenyre, ami már a 2016-os vb-re, az ausztrál IRONMAN 70.3 Sunshine Coast világbajnokságra válogat. Kropkó szerint a Sunshine Coast Ausztrália „legtriatlonosabb” területe. Ugyancsak Kropkó Péter weboldalán olvastuk, hogy a budapesti versenyre 12 ausztrál sportoló is érkezik.

Lapunk úgy tudja, a Budai XI. SE triatlonszakosztályából ketten jelentkeztek a megmérettetésre. Izsó Dániel és Sáthy István többnyire Újbudán készül a sporteseményre: úszóedzéseiket a Nyéki Imre Uszodában, futóedzéseiket a Kopaszi-gáton és a Duna-parton tartják, a kerékpáros felkészülés helyszíne pedig Érd és a Pilis, valamint a Velencei-tó.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA