Világbajnok lett a Szupergirls rock and roll nagyformáció!

Az újbudai Rock and Magic Sportegyesület „Szupergirls” felnőtt nemzetközi női nagyformációja aranyérmet szerzett 2016. szeptember 24-én a svájci Winterturban megrendezett világbajnokságon, ahol 8 ország 19 csapata mérte össze tudását.

A Szupergirls csapat rajt-cél győzelmet aratott, és fölényes pontozással lett világbajnok. A hat csapatos döntőbe egy másik magyar formáció, a budapesti Sol Invictus is bejutott. A Szupergirls formáció tagjai zömében a világrekorder, háromszoros világbajnok junior Party Girls nagyformáció korábbi tagjai. (Bujtor Sára, C3serveni Fanni, Dugasz Emese, Farkas Dominika, Fekete Csilla, Hargitai Petra, Kis Petra, Novák Dorottya, Oravecz Zsófia, Pápai Molli, Sánta Felícia, Sulyok Viktória, Szabó Noémi, Telek Dominika, Tupi Bernadett, Zsolnai Ingrid). A csapat edzője a Magyar Táncsport Szakszövetség által korábban háromszor az év edzőjének választott Lengyel Veronika. A Szupergirls lányokat 2015-ben ismerhette meg az ország, miután bejutottak egy népszerű tehetségkutató showműsor döntőjébe.

 
A Szupergirls 2014-ben a Magyar Sportújságírók Szövetsége által kiírt közönségszavazáson a Nem Olimpiai Sportágak legjobbjaként elnyerte az Év csapat címet. 2015-ben a Magyar Olimpia Bizottság Nem Olimpia Sportágak versenysportjért felelős tagozata tánc kategóriában tűntette ki az év legjobbjaként a formációt a tavalyi világbajnoki ezüstérmük alapján.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA