Világbajnok a HIP HOP Tánccsoport - Panic Crew Tánciskola

A Panic Crew hip hop tánciskola Újbudán működik 2012. szeptembere óta. Korábban egy másik tánciskola neve alatt vettek részt különböző televíziós produkciókban háttértáncosként (X-faktor, Bravo Otto, Viva Comet, Csillag Születik, Nox koncertturné, Gesztivál, stb.)

Panic Crew tánciskola

Szeptember óta számos táncversenyen jeleskedtek, amiből az ESDU (European Dance Union) nemzetközi szövetség Várpalotai állomásán Magyar Bajnokok lettek. Ez azt jelentette, hogy a 2013.május 15-19-ig tartó Horvátország - Porec- i Világbajnokságon egyenes ágon jutottak ki.

Hosszas próbák előzték meg a nagy megmérettetést, aminek minden költségeit a táncosoknak maguknak kellett állniuk. Egy Jótékonysági Táncnap keretein belül sikerült enyhíteni legalább a busz költségein, köszönhető ez a tánciskola többi tagjának, akik karitatív módon támogatták a Felnőtt versenycsoportot. A hosszas felkészülési időszak után végre elérkezett a nap, amikor a Panic Crew tánciskola Felnőtt Versenycsoportja elindult a Világbajnokságra Horvátországba.

2013.május 17-én a Hip Hop kategóriáké volt a főszerep, ahol a Panic CRew Világbajnoki címet szerzett. A legnagyobb megtiszteltetés még csak ezek után következett - mondta Bakos Melinda, a csapat koreográfusa és a tánciskola megalapítója. A tánccsapat bekerült a Dance Star Night 2013 nevű Tánc Gálára, ahol a legjobb 21 produkció között egyedüli magyar csapatként léphettek színpadra, több ezer ember előtt.

- Ez volt a Panic Crew tánciskola eddigi pályafutásának legszebb pillanata - mesélték a táncosok. Úgy gondolom, hogy büszke lehetek a táncosaimra, hogy energiát és időt nem spórolva, szívüket, lelküket odatették mind a próbákon, mind pedig a színpadon. Ez a Világbajnoki cím és a lehetőség, hogy a Dance Star Night 2013-on felléphettünk egy hatalmas löketet adott fiatal tánciskolánknak. Igyekszünk minél több emberhez eljuttatni produkcióinkat, hogy ezzel még több fiatal kapjon kedvet megtanulni és megismerni a Hip hop táncvilág szépségét, illetőleg, hogy stílusos de mégis egészséges testtudatra neveljük növendékeinket. - mondta Bakos Melinda, koreográfus.

A Panic Crew világbajnoki címe csak a kezdet volt, hiszen azóta is töretlenül készülnek a versenyekre, fellépésekre, amivel garantálják, hogy hamarosan ismét hallani fog róluk Újbuda.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA