Verrasztó Dávid, Újbuda úszóreménysége

"Én egy igazi sportos családba születtem, az ereimben is a versengés, a győzelem folyik!" - így jellemzi magát Verrasztó Dávid, hazánk fiatal úszóreménysége.

Dávid sportos családba született, hiszen apja Verrasztó Zoltán, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó.

A 23 éves fiú a Jövő Sport VEOLIA Club versenyzője. Apja jelenleg sebész főorvosként dolgozik egy kórházban és ő a vezetője annak az egyesületnek, ahol Dávid nap mint nap készül a nagy megmérettetésekre. Édesanyja Gyúró Mónika, világ- és európa-bajnoki helyezett úszó, sokszoros magyar bajnok. Ő Dávid legfőbb segítsége. Igazi támasza és sokat köszönhet neki. Testvére, Evelin is úszó, a családban az úszás tehát hagyománynak számít.

Dávidnak szép eredményeket sikerült eddig elérnie a sportágban. 2009-ben az isztambuli rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 400 méteres vegyesúszásban Cseh László mögött ezüstérmes lett. 2010-ben a budapesti rendezésű Európa-bajnokságon ugyanabban a számban ezüstérmet nyert. A 2010-es eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon azonban megtört a jég: 400 méteren vegyesúszásban aranyérmet szerzett.

A fiatal sportoló a kiváló eredmények mellett a jövőjére is gondol. 2011-ben elvégzett egy szakácsképző iskolát, igazából azért, hogy ne essen ki a tanulásból, és mert érdekli a főzés. Természetesen édesapja után neki is magasabb iskolai elképzelései vannak, és az úszáson kívül ez is fontos számára. Hogy mi lesz a jövőben? Az olimpiai felkészülés mellett 2011/2012-ben annyi elfoglaltsága lesz, hogy idén nem látta értelmét jelentkezni az orvosi egyetemre, így csak az olimpia után fog felvételizni.

Nekünk pedig nincs más dolgunk, mint sok sikert és dobogós helyezést kívánni a fiatal úszónak!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA