Verrasztó Dávid történelmi sikere: Harmadszor is Európa-bajnok!

Az Újbudán élő Verrasztó Dávid aranyérmet szerzett 400 méter vegyesúszásban a glasgow-i úszó kontinensviadalon.

A magyar versenyző 4:10.65 perces idővel csapott célba, ezzel sorozatban harmadszor lett a kontinens legjobbja. Verrasztó győzelmével történelmet írt, mert bár még csak 29 éves, soha ilyen idős bajnoka nem volt még a számnak Európában.

 

Verrasztó a legjobb idővel került a fináléba, azonban már előre beharangozta a brit Max Litchfielddel várható különcsatájukat. A fináléban szinte végig fej-fej mellett haladtak, az utolsó fordulónál Verrasztó került előnybe, és talán az Eb egyik legszorosabb célba érkezésével nyert.

 

Verrasztó Dávid a Magyar Úszó Szövetség felnőtt válogatottjának tagja, kétszeres világbajnoki ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok, legnagyobb sikereit 400 méteres vegyesúszásban érte el. 2016-ban „Újbuda kiváló sportolója” elismerésben részesült felnőtt kategóriában a 2015. évi hazai és nemzetközi versenyeken elért kiemelkedő sportteljesítményei elismeréseként. Két évvel ezelőtti elismerését Simicskó István XI. kerületi országgyűlési képviselőtől és Hoffmann Tamástól, Újbuda polgármesterétől vehette át.

 

Gratulálunk az Újbudán élő sportolónak újabb kiemelkedő és történelmi sikeréhez!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA