Véget ért a szezon

A kerület amerikai futball csapata, az Újbuda Rebels megismételte tavalyi teljesítményét, azzal, hogy 2010 után megint rájátszásba került a csapat, ahol a későbbi bajnok Nyíregyháza Tigers állta útját. A veretlen alapszakasz után - a szakvélemények szerint döntőnek beillő mérkőzésen - hatalmas csatában maradt alul a Lázadók csapata. A Tigrisek visszavágtak alapszakaszbeli hazai vereségükért.

A várakozásokat alul teljesítve játszott a Rebels, a Tigers pedig remek formában volt, és jól használta ki a hazaiak gyengeségeit. A számos ukrán játékossal megerősített vendégcsapat hozta a tőle vártat, a Lázadók viszont a rengeteg hibájuknak és az első félidőben nyújtott eredménytelen támadásaiknak köszönhetően elvesztették az elődöntőt.

Maradt a hiányérzet, és a megosztott harmadik hely.

Végeredmény: Újbuda Rebels - Nyíregyháza Tigers, Div. I-es bajnoki elődönt, Népliget, 300 néző 13 : 23 ( 0 : 0, 0 : 10, 0 : 0, 13 : 13)

Az idei divízió I-es szezon eredményei az alapszakaszban:

Rebels vs Titans 60 : 25 március 27. Div I. Budapest

Steelers vs Rebels 0 : 12 április 10. Div I. Miskolc

Tigers vs Rebels 20 : 22 április 23. Div I. Nyíregyháza

Rebels vs Wildfires 48 : 0 május 14. Div I. Budapest

Rebels vs Predators 35 : 0 május 28. Div I. Budapest

Raptors vs Rebels 24 : 40 június 5. Div I. Békéscsaba

"Hogy miért került össze a bajnokság két legjobb csapata már az elődöntőben azt hosszan lehetne taglalni. Egy-egy elmaradt mérkőzésen begyűjtött győzelem ezúttal többet ért, egy a pályán megnyert csatánál. De ebben a sportban nem jellemző a kifogások keresése. A Lázadók sem állnak hozzá másképp. Az elbukott elődöntő újabb motivációt, újabb kihívást jelent a következő szezonra!

A honi szövetség csak az év vége felé dolgozza ki a következő bajnoki szezon lebonyolítását, így azt, hogy miképp alakul az következő idény, még nem tudni. Ami biztosnak tűnik, hogy az év végéig még két-három barátságos mérkőzés vár a csapatra. Ha sikerül a közös tervünk az eddig is nagy segítségünkre levő Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft-vel, akkor szeretnénk "hazai" pályán is bemutatkozni a kerületieknek.

Tervezzük, hogy az ősz folyamán Újbudán is toborzókat tartunk. A következő szezon egyik fontos célkitűzése számunkra, hogy kellőlétszámú fiatallal töltsük fel a junior keretet. Számítunk a XI. kerületi diákokra, és célunk, hogy szélesebb körben megismertessük velük a sportágat, a csapatot. Erről is folynak az egyeztetések, de ezek inkább szakmai kérdések."

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA