Városrészek Közötti Futás 2017

A kerület napján 11. hó 11-én rendezte meg a Városrészek Közötti Futást az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy vállalják a korosztályuk számára kijelölt távot a Bikás Parki futókörön.

Vidám, zenés bemelegítéssel indult a program, ahol kicsik és nagyok együtt készültek fel a futásra. A hagyományok szerint 11 óra 11 perckor dördült el a rajtpisztoly, Hoffmann Tamás polgármester indította az első futamot: - Öröm látni, hogy ilyen magas minőségű sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas közösségi térré vált mára a Bikás Park, ami amellett, hogy egyre nagyobb távolságról vonzza a látogatókat, ilyen nagyszabású rendezvénynek is otthont tud adni. Nem csak ennek a városrésznek vált a szimbólumává, hanem egyben a szabadidős sport dél-budai központja lett – mondta.

 
Az óvodások örömfutását öt különböző korcsoport versenye követte, végül pedig a Válassz Sportot Újbudán 60 Felett programsorozat nevezői indultak. Sokan a pálya széléről szurkoltak szeretteiknek, sokan egész családjukkal, komplett baráti társasággal érkeztek. Évről-évre egyre több szülő bizonyítja azzal a példaadás fontosságát, hogy maga is benevez a versenyre. Így tett Király Nóra alpolgármester is, akit elkísért férje és mind az öt gyermeke: - Óriási büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen sok nevező van. Ez is azt bizonyítja, hogy jó úton halad az önkormányzat. Beérett az elmúlt évek munkájának a gyümölcse és jó helyre került az a sok száz millió forint, amit Újbuda vezetői a sport támogatására költöttek - hangúlyozta.

 
A futás a legkönnyebben elérhető sportolási lehetőség bárki számára. Különösen Újbudán, mivel itt található a legtöbb futókör a fővárosban. Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetőjének elmondása alapján folytatódik az építkezés. A cél az, hogy minden városrészben legyen lehetőség szép, kulturált környezetben futni, ráadásul lehetőleg úgy, hogy iskolák környékén létesüljenek futókörök. A legközelebbi átadóra 2018 első felében kerül sor a Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium közelében.

 
Az esemény résztvevői sok megható pillanatot élhettek át. Családtagok, szomszédok, barátok egyként szurkoltak minden nevezőnek. Az óriási tömeg ellenére mindenki nagy szeretettel és türelemmel vigyázott a többiekre. Hangos biztatás közepette érkeztek be a versenyzők a célvonal mögé. Több nagyszülőt unokái futva kísértek az utolsó métereken. Mára igazi családi, és a sok kedves ismerős miatt igazi közösségi, igazi újbudai rendezvénnyé nőtte ki magát a Városrészek Közötti Futás.

 

Újbuda Önkormányzata idén az ERASMUS+ Program által támogatott Sport4Citizens ("Sport Mindenkinek") projektben való részvételén keresztül is támogatta a rendezvényt, melynek feladata többek között a sportolás népszerűsítése, motiválás a mindennapos testmozgásra, valamint a sport és a mozgás közösségteremtő erejének demonstrálása.

 

 

A Városrészek Közötti Futás 2017 díjazottjai

 

Hat korcsoportban, nemenkénti megosztásban hirdetett helyezetteket az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. Az általános iskolák közötti tömegesítési versenyben az Őrmezei Általános Iskola lett a győztes, míg a Kelenvölgyi Általános Iskola a másodiknak, az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola a harmadiknak járó kupát vihette el.

 

I. korcsoport
1. helyezett Hertelendi Jázmin
2. helyezett Huszár Enikő Luca
3. helyezett Wunderlich Moira

1. helyezett Bozsó Bercel
2. helyezett Illés László
3. helyezett Illés Máté

II. korcsoport
1. helyezett Jánosi Virág
2. helyezett Franta Szonja
3. helyezett Gál Dorottya

1. helyezett Vásárhelyi Máté
2. helyezett Réz András
3. helyezett Csizmadia Ágoston

III. korcsoport
1. helyezett Wenner Eszter
2. helyezett Lányi Réka
3. helyezett Balogh Zsuzsa

1. helyezett Csáki Attila
2. helyezett Kampó János
3. helyezett Csanálosi Csaba

IV. korcsoport
1. helyezett Jánosi Lilla
2. helyezett Sass Diána
3. helyezett Pribelya Krisztina

1. helyezett Csontos Imre
2. helyezett Boross Gábor
3. helyezett Gyurcsó Gergő

V. korcsoport
1. helyezett Vértesy Katalin
2. helyezett Marosán Ágnes
3. helyezett Schweigert Árpádné

1. helyezett Franta Zoltán
2. helyezett Juhász Zoltán
3. helyezett Garai Zoltán

VI. korcsoport
800 m

1. helyezett Kiss Károly
2. helyezett Vékey Ádám
3. helyezett Varga László

1600 m
1. helyezett Kiss Károly
2. helyezett Vékey Ádám
3. helyezett Varga László

 

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA