Változások az OSC-nél

Új edzővel és megújult játékoskerettel vág neki a következő szezonnak a férfi vízilabda ob I bronzérmese, az A-Híd OSC-Újbuda.

A klub május 31-i évértékelő sajtótájékoztatóján kiderült, Tóth László hosszas gondolkodás után úgy döntött, hogy a női válogatottnál betöltött segédedzői szerepéről nem mond le. Az elmúlt idénnyel kapcsolatosan Becsey Péter sportigazgató úgy nyilatkozott, nem tudták maradéktalanul teljesíteni a kitűzött célokat. Ugyanakkor büszke arra, hogy megtáltosodott a csapat, egyetlen negyedre voltak a "csodától" a később bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Szolnok elleni elődöntőben, ráadásul Európában egyedüliként csak ők tudták kétszer is legyőzni a Tisza-parti sztárcsapatot.

 
A klubtól öten távoztak Nikic, Német, Bátori, Nagy és Zalánki. Helyükre három magyar, Erdélyi Balázs Egerből, Tóth Márton a Ferencvárosból, Kolozsi Marcell pedig Pécsről érkezett a fővárosba. Mellettük a Brescia két szerb légiósa jön Újbudára; Sava Randelovic, valamint Nemanja Ubovic. A két klasszis videó üzenetben elmondta, döntésükben komoly szerepet játszott, hogy a magyar bajnokságot tartják a világon a legerősebbnek, és szeretnének az OSC-vel a BL hatos döntőjébe jutni.

 
Hoffmann Tamás polgármester arról beszélt, hogy rendkívül büszke az elmúlt évek közös munkájára, amely első lépésben a Nyéki Imre Uszoda fedett medencéjének és a hozzá kapcsolódó gépészetnek a fejlesztésével folytatódik. A tervek szerint hamarosan a kismedence felújítására és téliesítésére is sor kerül a TAO program keretében, és egyúttal megnövelik az utánpótlás játékosok öltözőinek a méretét. Kitért arra is, rendkívül fontosnak tartja, hogy az utánpótlás játékosok közül minél több gyereknek legyen lehetősége megmérettetni magát korosztályos versenyeken. Idén először került szóba, hogy a felnőtt keretbe emelkedhet közülük néhány, Újbudán felnövekvő játékos.

 
Sal László, a névadó szponzor A-Híd Zrt. vezérigazgatója megjegyezte, a klub háttere továbbra is biztos. Véleménye szerint az önkormányzattal való együttműködés és a folyamatos építkezés megfelelő alapot jelent a sikerre.

 
A klub június 2-án kiadott sajtóközleményéből már az is kiderült, hogy Petik Attila lesz az A-Híd OSC-Újbuda új vezetőedzője. A 43 éves tréner az elmúlt négy évben az egyesület utánpótlását irányította. - Egy edző mindig ilyen feladatokra vár, és én is szerettem volna egy olyan ob I-es csapatot irányítani, ahol ilyen játékosok vannak, és minden egyéb feltétel is maradéktalanul megfelel az egyesület működéséhez – idézte a trénert a közlemény.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA