Uszodakomplexum épülhet a lágymányosi Tüske-csarnok mellett

A kormányzat hivatalos levélben értesítette a Magyar Úszó Szövetséget (MÚSZ), hogy támogatja egy világbajnokság rendezésére is alkalmas uszodakomplexum felépítését a lágymányosi Tüske-csarnok mellett.

Ennek köszönhetően Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök szerint a szövetség megpályázhatja a 2021-es világbajnokság rendezési jogát. A sportvezető a Hódmezővásárhelyen vasárnap tartott sajtótájékoztatón emellett köszönetet mondott a város támogatásának, amelyet az olimpiai felkészülés alatt nyújtott az úszóknak.

Gyárfás Tamás egyúttal jelezte, Hódmezővásárhely 2015-ben az európai úszósport figyelmének középpontjába kerül, mivel itt rendezik a junior úszó Európa-bajnokságot. Lázár János a Miniszterelnökséget vezető államtitkári minőségében, a kormány képviselőjeként bejelentette, hogy még ebben az évben a kabinet elé kerül a TAO-körbe nem tartozó és jelentős üzleti szponzorációra nem számító, ugyanakkor rendkívül eredményes sportágak kiemelt támogatása.

"A kormányzat az adóssággal küzdő szövetségeket - az úszók nem tartoznak ebbe a körbe - és klubokat szanálni fogja, az új, stabil, kiszámítható finanszírozás pedig hosszú távra megoldja ezen sportágak anyagi helyzetét" - közölte az államtitkár. Kiss László szövetségi kapitány elmondta, ha realizálódik a kiemelt kormányzati támogatás, remek esély lesz arra, hogy az úszók Rióban túlszárnyalják a 2012-es eredményeket.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA