Uniqa férfi kosárlabda bajnoki mérkőzés - MAFC - Nyíregyháza a Gabányi Sportcsarnokban

Február 6-án Az Uniqa férfi kosárlabda bajnoki mérkőzés keretében a MAFC vendégül látta Nyíregyháza csapatát a Gabányi Sportcsarnokban.

Február 6-án Az Uniqa férfi kosárlabda bajnoki mérkőzés keretében a MAFC vendégül látta Nyíregyháza csapatát a Gabányi Sportcsarnokban.

Dolesal Miklóst a meccs előtt arról kérdeztük, hogy mennyire elégedett a csapat eddigi teljesítményével.

A MAFC kosárlabda szakosztályának csapata nemrég kezdte meg MB1-es pályafutását. Nehéz feladat előtt álltak, hiszen nemcsak beléptek a profik táborába, de tavasz óta a fél csapat megújult, igen sok légiós játszik hazai játékosok mellett, és két meghatározó játékostól anyagi okok miatt el kellett búcsúzniuk. Idő volt, amíg összeszokott a csapat, de úgy néz ki azóta mindenki megtalálta a helyét.

Dolesal Miklós, a technikai vezető nem várt sikerekről számolt be, hiszen a MAFC itthon megverte az Atomerőművet, Szolnoktól 2 ponttal kaptak ki, Pécsett hosszabbításban kaptak ki, de a Sopront simán verték - tehát kicsit erőn felül is teljesítettek.

Tehát valahol a kettő között van a csapat igazi játékeredménye. Mi bízunk benne, hogy nem fog kipukkadni a csapat, bírja erővel, megálljuk a helyünket. - tette hozzá a vezető.


Sok játékos jelentkezik a MAFC-hoz, a szakmai vezetés sok videót meg is néz, azonban ilyenkor jó játékost találni gyakorlatilag lehetetlen, ugyanis nyáron elkelnek a legjobbak, ha pedig valaki szabad listára kerül, az sem történik véletlenül. Jobb esetben azért, mert a klubja csődbe ment - ez elég ritka - , vagy olyan klubban játszott, ahol alkalmatlannak találták. A jó csapathoz azonban nemcsak kitűnő játékosok kellenek, hanem lelkes és kitartó szurkolótábor.

A klub célja, hogy kialakuljon egy igazán jó szurkolótáboruk, amely nagyon nagy hatással van, nemcsak a hangulatra, de a valódi eredményekre is. Ennek az útnak csak az elején tartanak, hiszen egy jó kosárlabda klubot szerencsés esetben 5, reálisan 10 év felépíteni, amire kialakul egy megfelelő szurkolótábor. A MAFC-nak jelenleg 100-200 szimpatizánsa van, később szeretnének egy B-közép szerű szurkolótábort, amilyen Kecskemétnek vagy Körmendnek van, aki valóban kíséri a klubot minden mérkőzésre.

Bár mindenki tudja hogy Nyíregyháza jó csapat, a vezetőség mégis nagyon bízott a Nyíregyháza elleni győzelemben, hiszen a hazai pályán igen erős a MAFC.

A meccs végére azonban kiderült, hogy Nyíregyháza bizonyult jobbnak. S bár a hazaiak a félidőben még vezettek, a harmadik negyedben pedig elaludt egy kicsit a vendégcsapat, a MAFC viszont több olyan hibát is vétett, hogy a mérkőzés végén a Nyíregyháza egy határozott ellentámadással 8 pontos különbséggel győzött. A végeredmény 82-90 lett.

Huszák Nina - Újbuda Tv (2008. 02. 08.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA