Újraéled a gombfoci

Lelkes közösség találkozik hetente a Malom Közösségi Térben azzal a céllal, hogy meghonosítsa és népszerűsítse a gombfocit, mint sportágat.

Újraéled a gombfociGombfocit gyermekként szinte mindenki játszott, arról azonban kevesen tudnak, hogy létezik versenysportként elfogadott változata is, „asztali labdarúgás” néven. A sportágat irányító szervezet a Magyar Asztali Labdarúgó Szövetség (MALSZ). Asztali labdarúgásban 1994 óta rendeznek világversenyeket, azóta a magyar válogatott minden Európa- és világbajnokságot megnyert. Nem véletlenül, hiszen a gombfoci Magyarországon alakult ki a huszadik század elején, a labdarúgással nagyjából egy időben.

Budapesten több klub is működik, de Újbudán - még ha volt is ilyen kezdeményezés - eddig nem tudott eléggé felfutni ez a sport. Most viszont a gombfoci néhány kerületi szerelmese úgy döntött, hogy megpróbálja meghonosítani és népszerűvé tenni a sportágat. Beszerezték a szükséges asztalokat és eszközöket a MALSZ-től, az Összefogás Újbudáért Egyesület pedig befogadta a kezdeményezést Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő támogatásával. Március huszadika óta minden pénteken fél hatkor összegyűlnek a Malom Közösségi Térben, hogy barátságos mérkőzéseket játszanak. Mivel gombfocit bárki játszhat és a program is ingyenes, hétről hétre egyre több érdeklődőt vonz. A tagok célja, hogy utánpótlást nevelő bázist hozzanak létre és megteremtsék a versenyzés feltételeit is.

HL

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA