Újra Budapesten az Ironman 70.3

Augusztus 22-én másodszor rendezik meg Budapesten az Ironman 70.3-at, amely tavaly a több ezer induló értékelése alapján világelső lett az először megrendezett triatlonversenyek között. 2014-ben a verseny bázisa Újbudán, a Kopaszi-gátnál volt.

Az esemény sajtótájékoztatóján Uwe Weigert, a World Triathlon Corporation (WTC) európai licencigazgatója elmondta, idén több mint 4000 versenyzőre számítanak. Eddig 57 országból regisztráltak sportolók, véleménye szerint ez a szám várhatóan 60 fölé emelkedik. Kropkó Péter hatszoros Ironman-győztes, 12-szeres magyar bajnok triatlonversenyző, a Kropko Promotion ügyvezetője így fogalmazott: "Büszke vagyok arra, hogy mi lettünk a legjobb elsőversenyes rendezők, és bízom benne, a színvonalat az idén is tartani tudjuk, ugyanakkor több szurkolót szeretnék látni a pálya mellett."
A triatlonosoknak 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21,1 kilométer futást, azaz összesen 113 kilométert, tehát 70,3 mérföldet - innen az elnevezés - kell egyhuzamban teljesíteniük.
Simicskó István sportért felelős államtitkár még nem teljesítette az Ironman-távot, de nagyon tiszteli a triatlonversenyzőket. - Van értelme annak, hogy a kormány a triatlon mellé állt és támogatja a versenyt, mert ez a sportág dinamikusan fejlődik - jelentette ki.
Az útvonalat biztosító fővárosi önkormányzat nevében Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte: büszke arra, hogy Budapest felkerült a világhírű triatlonversenyek térképére. Szólt arról, hogy a tavalyi Ironman 70.3 a sportszakmai mellett gazdasági siker is volt, s ez több milliárd forint bevételt hozott a magyar gazdaságnak.

Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke szerint a világelit jön Magyarországra, a hazai versenyzőknek pedig nem kell külföldre utazniuk ahhoz, hogy részt vegyenek egy ilyen rangos viadalon. Úgy véli, az idei verseny egyik újdonsága, hogy az 51,50 kilométeres táv lesz a hivatalos, olimpiai távú magyar bajnoki futam.

A szervezők augusztus 23-án szívbeteg gyerekeknek rendeznek "sétafutamot" a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekkardiológiai osztályának támogatására.

MTI

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA