Újbudáról Rióba: Olimpikonnal bővül az OSC

Zalánki Gergő, a 2016-ban univerziade-győztes, magyar bajnok vízilabdázó ősztől az OSC-ben folytatja pályafutását. Addig azonban komoly kihívások elé néz. Hiszen Benedek Tibor szövetségi kapitány felfigyelt a meglehetősen fiatal, mindössze 21 éves játékosra, és lehetőséget kapott arra, hogy a nemzeti válogatottban a Riói Olimpián is megcsillogtassa tehetségét.

- Mivel sikerült felhívni magadra Benedek Tibor szövetségi kapitány figyelmét?
- Úgy gondolom, hogy ebben elsősorban a bajnoki döntő játszott szerepet, illetve már Triesztben a válogatottban úgy szerepeltem, hogy volt esélyem bekerülni az utazó csapatba.

 
- Mi az, amiben erős vagy? Mit láthatott benned?
- A lövésekben vagyok legerősebb. Szerintem ő is arra számít, hogy esetleg még nem ismernek, és tudok egy-két bravúros, meglepetés gólt lőni. A védekezésben és a támadásban is jól szeretnék szerepelni, de a lövéseim lesznek a leginkább nyerők.

 
- Milyen volt a felkészítés? Milyen tapasztalatokkal szolgált számodra az elmúlt időszak?
- Leginkább arra próbáltak felkészíteni minket, hogy a negyedik negyedre, a meccs végére legyünk a legélesebbek, illetve majd a negyeddöntőtől legyünk a legjobbak.

 
- Milyen olimpiára lehet számítani? Kik számítanak nagy ellenfélnek?
- Arra számítok, hogy minden meccs erős lesz és az a bizonyos negyedik negyed lesz a döntő. Úgy gondolom, hogy a szerbek is verhetőek, de minden meccs kemény lesz. A cél az aranyérem, amire mindenki vágyik. Ugyanakkor bízom benne, hogy az egyéni teljesítményem alapján is kiemelkedőt tudok nyújtani.

 
- Milyen állapotban van a csapat?
- Úgy érzem, pont ott tartunk, ahol kell, de eléggé elfáradtunk a felkészülésben. Kicsit lejjebb veszünk a tempót, hogy ne legyünk félhullák, de összességében jó állapotban vagyunk.

 
- Egri létedre, mi hozott az OSC-be?
- Nagyon nehéz döntés volt. Leginkább az hozott ide, hogy szerettem volna kicsit kimozdulni Egerből, kicsit váltani. Egy új környezetben edzeni, játszani, új helyen kipróbálni magam. Szakmailag pedig az volt a fő szempont, hogy reményeim szerint itt többet tudok majd játszani, mint Egerben.

 
- Mit szólsz a játékos cserékhez, ami az OSC-ben történt?
- Örülök, hogy lesz két erős centerünk. Bizakodó vagyok és szerintem a kitűzött célok reálisak, úgyhogy már azt is nagyon várom.


- Mit gondolsz Vincze Balázsról?
- Az Universiádén, amit meg is nyertünk, ő volt az edzőm. Úgy vitt ki oda, hogy egy héttel az indulás előtt el volt törve az ujjam. Nagyon megbízott bennem és én is ugyanígy fordultam hozzá. Bíztam benne, hogy sok mindent tanulhatok tőle. Szerintem ő egy jó edző és biztos itt is sokat fogok fejlődni.


- Mit vársz ettől az időszaktól?
- Azt szeretném, hogy a helyzetkihasználásaim minél pontosabbak és eredményesebbek legyenek. Szeretnék minél többet játszani, és minél többet jól védekezni. Ez az, amit úgy gondolom, hogy edzésen nem lehet gyakorolni. Hiszen nehéz fejben azt a szintet, azt az agressziót elérni, mint egy meccsen.

Csapattársai és edzője Vincze Balázs is már nagyon várják a játékost. Addig is szorítsunk közösen az ifjú tehetségnek, hogy olimpiai bajnokként térhessen haza. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA