Újbudáról Rióba: A Verrasztó testvérekkel találkoztak a táborozók

Olimpikon úszók látogattak a Star Sportakadémia úszótáborába július 11-én. A Nyéki Imre Uszodában rendezett játékos foglalkozások részeként profi sportolókkal ismerkedhettek a gyerekek.

Verrasztó Dávid és húga Evelyn elmesélték a gyerekeknek, hogy telik egy napjuk. Többek között azt is, hogy mindketten Újbudán laknak, innen indulnak minden nap edzeni. Az úszást pici gyermek korukban az éppen megnyílt Nyéki Imre uszodában kezdték tanulgatni a szintén úszó szüleiktől, Gyúró Mónikától és Verrasztó Zoltántól. Akkoriban nagymamájuk lakott a kerületben, azért fordultak meg itt gyakran. Elmondásuk szerint félig ide születtek.

Verrasztó Evelyn arról mesélt, mennyi mindent adott neki az úszás. Célt adott a mindennapjainak és végig utazhatta a világot. Kiskora óta arra készült, hogy úszó legyen, hiszen látta, hogy szüleinek mennyi élményt, jó emléket adott ez a sportág. Mindig arra vágyott, hogy ő is egyszer részt vehessen az olimpián. Ugyanakkor véleménye szerint az úszás akkor is nagyon hasznos, ha nem jut ki az ember világversenyekre. Kitartásra nevel, rendszert hoz a mindennapokba. Evelyn elmondása szerint számtalan más sportot is kipróbáltak a testvérével, mielőtt az úszás mellett döntöttek. Együtt jártak kosarazni és karatézni és ő még ritmikus gimnasztikázott is. Így nem lehet a szüleit azzal vádolni, hogy szándékosan terelték volna őket az úszás felé. – Mi mindig azt mondjuk, hogy tudták, hogy ez lesz a vége. Bár ők váltig állítják, hogy nem miattuk lettünk úszók. Soha nem éreztem felőlük nyomást – mondta Evelyn. Nagyon szerettek mind a ketten vízben lenni. Kisgyerekként ki se lehetett szedni őket egész nap a Balatonból, de az uszodai közeget, játékot, barátokat, és az ehhez kötődő egész életformát is nagyon hamar megszerették, és ott ragadtak.

 

A Star Sportakadémián nem csupán a látogatók, a szakedzők között is vannak olimpikonok. Mutina Ágnes az egyik, aki az óvodás korú törptáborosokkal délután, a nagyobb gyerekkel délelőtt is foglalkozott. Elmondása szerint van, aki még csak most tanul úszni, van aki már haladó, és olyan is, aki évközben versenyszerűen vízilabdázik és az úszástechnikáját jött javítani. Éppen ezért igyekeztek mindenkinek személyre szabott edzést biztosítani. Mutina Ágit az lepte meg a tábor során a legjobban, hogy egyáltalán nem kell fegyelmezni a gyerekeket, ha úszásról van szó, mert annyira szeretik. Boldogan vetik bele magukat bármilyen vizes feladatba. Összesen közel ötszáz gyermeket fogadott nyár folyamán Star Sportakadémia a Nyéki Imre Uszodában rendezett táborban.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA