Újbudán rendezik meg az idei Ifjúsági Minigolf VB-t

A minigolf Európa-szerte a legnépszerűbb szabadidősportok egyike, a skandináv országokban pedig az első helyen szerepel a rangsorban.

A Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség, valamint a GBR Consulting Kft. közösen kandidált a világszervezetnél (World Minigolf Sport Federation), és elnyerte a 2008. évi Ifjúsági Világbajnokság rendezési jogát.

A Nemzetek Kupája (a Világbajnokság "előversenye") 2008. május 10-11-én zajlott, míg a Világbajnokság augusztus 6-9-ig kerül megrendezésre, az ELTE Mérnök utcai sporttelepén, a DETECT Minigolf Központban.

Az idei világversenyre már tizenöt nemzet nevezése érkezett meg, amely azt jelenti, hogy augusztusban minden idők eddigi legnagyobb létszámú játékosát láthatjuk vendégül Újbudán.

A Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség, ezáltal a magyar minigolf sport, a Szövetség 2004. évi megalakulását követő évek során, jelentős fejlődésen ment keresztül.


A sportág sikerét példázzák a sportolók világversenyeken szerzett egyre jobb helyezései, valamint az, hogy 2007-ben megépült a sportág nélkülözhetetlen bázisa, Budapest egyetlen nemzetközi szabványoknak megfelelő, világverseny rendezésére alkalmas, 18 akadályból álló minigolf pályája. Az új pálya lehetőséget ad az iskolások, családok és fogyatékkal élők sportoltatására, az utánpótlásnevelésre, illetve arra, hogy Magyarország nemzetközi versenyek adhasson otthont.

Újbuda MÉDIA (2008. 07. 22.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA