Újbudai siker a kanadai Szenior Úszó Világbajnokságon

Helyesnek bizonyult a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszoda vezetésének döntése, hogy csatlakozik az Újbuda 60+ Programhoz, kedvezményes bérletvásárlást biztosítva a XI. kerület nyugdíjasainak. Egyre többen élnek rendszeresen a lehetőséggel, így születhetett egy kiváló eredmény is a nyári montreali versenyen.

Újbudai siker a kanadai Szenior Úszó VilágbajnokságonA 85. életévét taposó Mihály István 45 esztendősen jött rá, hogy rendszeres testedzés nélkül nem tud teljes életet élni. Eleinte a keleti jógát gyakorolta, amelyhez nem volt szüksége sporteszközökre, pályára vagy speciális öltözékre. Később, már nyugdíjas éveiben tért át a fiatalkorában hőn áhított sportra, az úszásra. Szenior úszó lett. Az úszásról azt tartja, ez a legjobb jóga, hiszen minden izmot megmozgat, közben pedig öntudatlanul is helyesen végzi az ember a légzőgyakorlatokat.

Újbudai siker a kanadai Szenior Úszó VilágbajnokságonJó húsz éve edzett már rendszeresen, mire aranyérmet szerzett az országos bajnokságon, amellyel ingyenes bérletet kapott az uszodába, és újragondolta edzésprogramját. A sikereken felbuzdulva családja hathatós anyagi és lelki támogatásával elhatározta, hogy bebizonyítja: 60 év fölött is lehet teljes életet élni. Hetente három-négy edzéssel készült a 2014. év legnagyobb szenior úszó eseményére, amihez a hátteret fia, György biztosította. A kanadai úszó világbajnokságon négy számban indult. Három ezüstérmet hozott el: 50 méteres mell-, pillangó-, illetve 100 méteres mellúszásban, emellett 200 méteres mellúszásban az ötödik helyen végzett. Az eredmények tükrében határozottan állítja: megéri nagy célokat magunk elé tűzni.

K.V.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA