Újbudai érmek a 30. Telekom Vivicitta Városvédő Futáson

A jubileumi 30. Telekom Vivicitta Városvédő Futás két napjának tíz futamára 26 029 nevezés érkezett a Budapest Sportirodához, jelentette be a Margitszigeten is túlra hallatszó üdvrivalgás közepette Kocsis Árpád versenyigazgató. Így ez a verseny minden idők leglátogatottabb szabadidős sporteseménye Magyarországon! Ezzel igazán méltó módon ünnepelték a futók a 30 éves évfordulót, melyre a 2015 A futás éve szlogen jegyében került sor.

Horváth Zsanett a 30. Telekom Vivicitta Városvédő FutásonMagyarország 970 településéről neveztek az eseményre. A budapesti kerületek közül – hagyományos módon – Újbuda a vezetők közé tartozik, idén 892 futó indult a XI. kerületből (ennél nagyobb “csapata” csak Angyalföldnek volt). Erőteljesen visszatükrözi ez a szám, hogy a kerület lakói körében továbbra is népszerű és fejlődik a futás. A már kétnapossá duzzadt futófesztivál legidősebb újbudai résztvevője a 76 éves Saly Miklós volt, aki a hét kilométeres távon indult.

A félmaratonon a 42 éves békéscsabai Varga István több mint félperces előnnyel ért be a célba (1:11.31). A nők között jóval nagyobb különbséggel győzött a 2012. évi maratoni magyar bajnok, a taksonyi 43 éves Merényi Timea Krisztina, aki a félmaratoni Vivicitta programba kerülése óta az eddigi legjobb idővel szerezte meg az elsőséget (1:20:32).

A verseny harmincéves történetének eddigi legjobb idejével szakította át a célszalagot a klasszikus tíz kilométeres Vivicitta-távon a szentgotthárdi születésű Koszár Zsolt, aki átlagban háromperces ezreket futott (győztes idő 30:08). Ezen a távon magabiztos győzelmet aratott a dunakeszi Staicu Simona, aki hetedszer (!) ért elsőként célba a nők között (35:58). A 43 éves atléta győzelmi sorozata abszolút rekord a verseny történetében.

A kerületi futók közül a legjobb helyezést a 37 éves Kárász Zakariás érte el, aki második lett a hét kilométeres távon (ideje 23:06), a nőknél a 21 éves Horváth Zsanett is dobogóra állhatott, hiszen ugyanezen a távon bronzot szerzett (ideje 26:45). A félmaratonon kitűnt a 8500 fős mezőnyben a 38 éves Biróné Molnár Valéria, aki a nők között 6. lett (ideje 1:27:41).

Kárász Zakariás a 30. Telekom Vivicitta Városvédő Futáson

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA