Újbuda Majális 2009

Suzuki Plusz Foci Kupa már ötödik alkalommal az Újbuda Majálison! Helyszín: XI. kerület Kelenföld, Bika domb. Időpont: 2009. május 23-24.

Programok:

Május 23. szombat

9-11 óráig   Suzuki Plusz focikupa az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola tanulóival

11 órától     büntető rúgások

12 órától     eredményhirdetés, Suzuki Plusz díjak, kupák átadása

12.30-tól        Suzuki Plusz Szuperkupa (felnőtt csapatok focimeccsei)

15 órától     eredményhirdetés, Suzuki Plusz díjak, kupák átadása

 

Várjuk szeretettel a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt!

 

Résztvevő csapatok:

  • Csíkihegyek utcai Általános Iskola
  • Ádám Jenő Általános Iskola
  • Gárdonyi Géza Általános Iskola
  • Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola

2009. május 23. 9 órától 11-30-ig. Játékidő 2x 10 perc

  1. Gárdonyi-Ádám Jenő
  2. Grosics- Csíki
  3. Gárdonyi- Grosics
  4. Ádám Jenő- Csíki
  5. Gárdonyi-Csíki
  6. Ádám Jenő- Grosics

A torna végén mindegyik csapatból 3-3 játékos büntetőt rúg.

 

„Foci volt, foci van, foci lesz…”
A Suzuki Plusz kupa újabb állomása előtt

  A Bikás-domb és környéke hosszú évek óta ad helyszínt az újbudai önkormányzat kulturális- és tömegsport rendezvényeinek. Így múlt év májusában például a Reneszánsz évfordulós évéhez kapcsolódóan egy tavaszi majálisnak. A gazdag programsor része a 2000-es évek közepétől hagyománnyá váló, s az újbudai utánpótlás-nevelést segítő, 10-11 éves gyermekeket célzó Suzuki Plusz focikupa. Ennek társszervezője kezdettől fogva a Bikszádi utcai sportiskola. 
  Az ez évi, május 23-i tervek szerint, e szombat délelőtt ismét összemérhetik tudásukat a kerületi iskolák, diáksportkörök apró növendékei. Évek óta minden focitorna hangulatát a valódi tavaszi, felszabadult jókedv s ehhez társulva az igazán színvonalas mérkőzések jellemezték. E gyermekeknek szóló villámtorna 9 órakor kezdődik s az eredményhirdetésre dél körül kerül sor a tervek szerint. A lelkes szülők mellett várjuk az újbudai labdarúgás jövője iránt érdeklődőket Újbudáról és a kerület határán túlról is természetesen. A labdarúgó palántákat ezután a rendezők frissítő üdítővel és fagyalttal várják még.
  A program azután „komolyra fordul”, hiszen délután ugyanitt egy négyes felnőtt, körmérkőzés tornával folytatódik. Az újbudai szülők, az újbudai testnevelők, a XI. kerületi önkormányzat „örökifjai” és a kerületi Rendőrkapitányság munkatársai mérhetik össze tudásukat. Igazán csettinthetnek a foci szerelmesei, mert erre mondják, hogy ez „nem semmi lesz!”. Az utolsó mérkőzések után amolyan levezetésként a fociprogramot büntetőrúgások zárják.
  Egy múlt évi hagyományt kibővítve minden egyes csapat tiszteletbeli tagja egy sportbeli híresség lenne, így pl. Mészöly Kálmán, aki 61-szeres válogatott, s aki tagja volt az 1966-ban a legendás angliai világbajnokságon 6. helyet szerző magyar válogatottnak is. Múlt évben a kerület díszpolgára, olimpikon és az Aranycsapat tagja, Grosics Gyula is kilátogatott a rendezvényre. Nézegetve a múlt évi képeket, öröm nézni, miként vállalta fel a kezdőrúgást, állt oda a csapatfotózásokhoz és dedikált több tucat mezt, labdát és más ereklyét gyermekeknek. Várjuk most is, reméljük, egészsége is megengedi részvételét.
  De mondjuk ki bátran, hogy az újbudai önkormányzat „sportszeretetén” túl szükség van olyan áldozatos személyekre is, mint Fehér Lászlóra, a Suzuki Plusz ügyvezető igazgatójára. „Az önfeledt játékból mára focikupa lett.” – fogalmazott korábban a torna alapítója.
  Szóval a múlt évi képek. Mert ilyenkor, készülődve egy újabb rendezvényre fellapozzuk az emlékek albumát. A végsőkig, de igazán sportszerűen küzdő gyermekek képei, a gólöröm, a pálya szélén izgatottan álló szülők lelkes gesztusai, az eredményhirdetés színpadi eufóriája tárulnak elénk. Majd később a spontán freestyle mutatványt (!) bemutató Molnár Gyula Polgármester képe kerül a kezünkbe. S a mindig végtelenül elegáns, fekete öltönyben megjelenő Grosics Gyula ölelkezése fiatalokkal és a labdarúgás szerelmeseivel. És persze az elmaradhatatlan csapatképek. Reméljük, 2009 tavaszán újabb értékes emlékekkel leszünk gazdagabbak a torna végén, folytatva egy szép lokálpatrióta hagyományt. 
  Gyula bácsi örökérvényű mondatát - amelyet egy gazdagréti gyermektornán, a pálya szélén fogalmazott meg - tudjuk csak idézni a Bikás-parki beharangozó végére: „Foci volt, foci van, foci lesz!” 
  Egyszóval: mindenkit várunk szeretettel május 23-án Újbuda közepén, a Bikás-parkbeli sportrendezvényeken.
  Hajrá Újbuda!

Vendégh Zsolt

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA