Újabb sportdiplomáciai siker Újbudán

Horváth Gábor kétszeres olimpiai arany érmes és háromszoros világbajnok kajakozót, a Honvéd kajak-kenu szakosztályának az igazgatóját, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szakmai igazgatóját beválasztották a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségi tagjai közé a december 9-én tartott tisztújító közgyűlésen.

Simicskó István sportállamtitkársága alatt jóval az országos átlag fölé emelkedett Újbudán a rendszeresen sportolók létszáma. A számtalan beruházásnak köszönhetően új lendületet kapott a szabadidősport, az élsport és az utánpótlás-nevelés. Hoffmann Tamás polgármestert idén másodszor választották be a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjai közé. Munkája nyomán meghonosodott a sportág a kerületben, otthonra lelt az OSC és komoly utánpótlás bázisa lett a vízilabdának. Most egy újabb sportdiplomáciai siker lesz vélhetőleg nagy hatással a kerület kajak-kenu életére.

 

Horváth Gábor 2005 óta a Honvéd kajak-kenu szakosztályának igazgatója. Kinevezésekor még versenyzőként is aktív szerepet vállalt a klub életében. Vezetőként a Honvéd eredményeire a legbüszkébb, ami a világbajnokságok és az olimpiák történetét tekintve a legeredményesebb klubnak számít. A közelmúltban elért sikereit tekintve, 2012-ben a Londoni olimpián az összes sportág közül legtöbb pontot hozó szakosztály. Rióban pedig Szabó Gabi és Csipes Tamara kiemelkedő teljesítménye hozott felejthetetlen pillanatokat és bővítette tovább azt a szinte felsorolhatatlanul hosszú érem-lajstromot, amellyel a klub büszkélkedhet.

 
Horváth Gábor az országos szinten legtöbb tagszervezetet számláló budapesti régióért fog felelni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségében. Ide összpontosul a versenyzők zöme, és ennek folyományaként az eredmények jelentős része is ebbe a régióba koncentrálódik. Horváth Gábor a jövőben szeretne szorosabb együttműködést kialakítani a Lágymányosi Sparival. Véleménye szerint a Honvéd versenyszakosztálya és a jelenleg főleg az utánpótlás-nevelés terén kiemelkedő munkát végző Spari remekül kiegészítené egymást. Az Újbudán található festői szépségű Lágymányosi öböl óriási lehetőséget jelent mind az egész sportág, mind a kerületi gyerekek számára. Elmondása szerint törekedni fog arra, hogy ennek a területnek a fejlesztése és a népszerűsítése fontos szerepet kapjon.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA