Újabb futópálya készült Újbudán

Augusztustól újabb futókörrel és fitneszparkkal bővülnek a sportolási lehetőségek Újbudán, miután a Feneketlen-tó körül 530 méter hosszú futókört alakítottak ki. Budapesten a XI. kerületben található a legtöbb, sportolásra alkalmas, ingyenesen használható futópálya.

A Feneketlen-tó körül futókör és felnőtt fitnesz játszótér készült, mindkettő rekortán borítású – ismertette projekt paramétereit Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A futópálya 530 méter hosszú és 1,25 méter széles, a fitneszpark pedig az étteremmel szemben, a teniszcsarnok mellett található.

Az átadásra váró futópálya és fitneszpark az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. kivitelezésében készült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a XI. kerületi Önkormányzat támogatásával. A teljes beruházás értéke 55 millió forint. - A terület a Fővárosi Önkormányzat tulajdona, hogy minden előírásnak megfeleljen, több hónapos egyeztetésen ment keresztül a végleges útvonal. Alkalmazkodni kellett a terület adottságaihoz, ezért a Főkerttel, a Fővárosi Önkormányzattal, a helyi önkormányzattal és minden érintett szervezettel egyeztetni kellett – nyilatkozta Kocsis Sándor.

A kerületben a Bikás parkban, Gazdagréten, az Érdi úton és a Kopaszi gáton található nagy kihasználtságú futókör, a sportolók szeretik azokat, szívesen és rendszeresen edzenek a rekortán pályákon. Budapesti kerületek közül Újbudán található a legtöbb ingyenesen használható futópálya, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. célja, hogy ezt a vezető szerepet továbbra is megőrizze. A Feneketlen-tó körüli pálya átadása augusztus 12-én 15 órakor lesz.

Újbuda

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA