Új sportág érkezett Újbudára

A Gabányi László Sportcsarnokban került megrendezésre az első magyar pompomlány bajnokság, amelyen a forró táncok mellett szaltókat és veszélyes emeléseket csodálhatott meg a közönség

A versenyen kötelező és szabadon vállaszott gyakorlatokat kellett bemutatniuk a csapatoknak. Lélegzetelállító produkciókat láthattunk, a forró táncok mellett szaltók és veszélyes emelések nehezítették a koreográfiákat. A zsűriben táncművészek, és média szakemberek értékelték a csapatok teljesítményét. A verseny során a helyszínre látogatott Molnár Gyula polgármester is, és a szép számú közönséggel együtt szurkolt a lányoknak. 
Volt is kiért, hiszen a Budapest Wolves Amerikai Football csapat pompomlányai az Újbuda TC hajrá lányai is egyben. A lányok ez év őszétől egyre több Újbuda TC mérkőzés szünetében lesznek láthatóak, és bemutatójukkal fogják szórakoztatatni a közönséget. 

Az első hivatalos cheerleader bajnokság képzeletbeli dobogójának tetejére kemény küzdelem után az Újpest White Cats csapata léphetett. Második lett az Újbuda Wild Roses, a bronzérmet pedig a Miskolc Steelleaders nyerte el. A díjakat Kapócs Zsóka, a zsűri elnöke és Zákányi Lajos, a cheerleader szövetség elnöke adta át. 

A verseny után Zákányi Lajos elmondta, hogy a sportág folyamatos fejlődése és elterjedése a legfontosabb, és ennek érdekében igyekeznek minél több lehetőséget biztosítani a sportolóknak. Elsősorban versenyek szervezésével, illetve külföldi versenyeken való részvétel biztosításával segítik a csapatok fejlődését. A kerület csapata ez év októberében például a lengyelországi Cheeleader Eurogálán fog indulni. A 2009-es tervekről elárulta, hogy háromfordulós magyar bajnokságot terveznek, és a döntőt ismét Újbudán szeretnék megrendezni. 

Az eredményhirdetést követően minden csapat a IV. Magyarországi Amerikai Football döntőre sietett, ahol a szünetben fellépésükkel szórakoztatták a közönséget. 
Az Újbuda Wild Roses csapatánál folyamatos a felvétel, szeretettel várnak minden érdeklődőt az Újbudai Sportcentrumba hétfőn és pénteken 16 órától.

Újbuda MÉDIA (2008. 07. 29.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA