Tusványos: sport határok nélkül

Harmadik lett Újbuda csapata hétvégén a TUFI (Tusványosi Finálé) futsal döntőn. A tornán az ELTE-BEAC csapata képviselte a kerületet. A legjobb védekező Kiss Gergő, az ELTE-BEAC játékosa lett, de kiosztották a legjobb kapusnak, a legjobb játékosnak, valamint a gólkirálynak járó elismeréseket is. A díjakat a legendás Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő adta át.

 sport határok nélkülKiélezett végjáték, remek hangulat és az összetartozás érzése jellemezte a tusványosi bajnokságot, melyen a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vettek részt július 25-26-án. A futsal tornára Csíkszeredáról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről és Budapestről érkeztek csapatok. Első lett a Csíki Sapientia együttese, második a sepsiszentgyörgyi Sepsi Ifjúság, harmadik helyen pedig az ELTE-BEAC csapata zárt, megelőzve a marosvásárhelyi F.R. Ady-t.

A tornán díjazták a játékosokat is. Legjobb kapus Kisgyörgy Zsolt (Sepsi Ifjúság), a legjobb játékos Gliga Krisztián (Csíki Sapientia), a legjobb védekező játékos Kiss Gergő (ELTE-BEAC), a gólkirály pedig Lélek Levente (F.R. Ady) lett. A díjakat Buzánszky Jenő és Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere adták át.

A szervezők célja, hogy a kárpát-medencei egyetemek számára szervezett torna ne csak sportesemény legyen, hanem az ifjúság összefogásának jelképe is. Buzánszky Jenő, a rendezvény fővédnöke szerint a magyar fiatalok és a magyar labdarúgás számára egyaránt szükség van ilyen rendezvényekre. Ilyés Szabolcs, a TuFi főszervezője a díjkiosztó ceremónián elmondta, hogy a sportággal színesebbé tették a 25 éves Tusványos programját, melyen sajnos nem tudtak részt venni a vajdasági, kárpátaljai és felvidéki csapatok.

Újbuda

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA