Túra-, és programajánló szeptember 6-7.-re

Tóparti Újbuda Party és Szeptemberfeszt, de természetesen kirándulni is sokfelé lehet a hétvégén.


Ady-liget fölött kirándulnak szombaton a kerületi Bakancsos Kör tagjai. A túrán felmérik a csipkebogyó termést amiből szedni is lehet tea és lekvár főzéshez alkalmas mennyiséget. Találkozó a Moszkva téren reggel 3/4 9-kor, a 18-as villamos megállójában.

A Vértesbe szervez túrát vasárnap a Kalandozók Klubja.A találkozó 7:00-10:00 között lesz Móron, a Perczel Mór Szakképző Iskola előtt, Dózsa Gy.u.2. 24 és 13 kilométeres táv között lehet választani, szintidő nincs, de a cél 17.00-kor zár!

Az Országjárók Köre szombaton 8:30-kor a Batthyány téren találkozik, a HÉV végállomás pénztárnál. A csoport innen indul a Kétbükkfa nyereghez ahonnan a Vaskapu sziklák érintésével Pilisszentkeresztre túráznak.

Könnyebb kiránduláson vehetnek részt vasárnap, amikor is a Természetvédő Turisták Köre a Cserhátra indul. Találkozó reggel hétkor a Stadionok Volán pályaudvaron a tervezett távolság 14 km, Bér és Buják között.

Szeptember 6-án a Balatonfelvidéki Nemzeti Park "Öreg fától öreg fáig" nyílt túrát hirdet a Szentantalfa és Dörgicse között elterülő Szent Balázs-erdőbe. A túrasorozat az értékes őshonos öreg faóriásokat keresi fel. Találkozó: a szent balázsi- szőlőhegyre felvezető murvázott út elágazásában (a Nagyvázsontól Zánkára vezető műút azon pontján, ahol egy romtemplom képét is ábrázoló, a szent balázsi rom felé irányító fatábla van elhelyezve, kb. 1 km-re Szenteltalfától északra). Útvonal: Szent Balázs romtemplom - Füzeti-tó ? Szent Balázs-erdő kb. 5 km; szintkülönbség nem jelentős; időtartam kb. 4 óra. A részvétel ingyenes. Utazás: egyénileg Részletes információk: 30/491-0084

A szentendrei Skanzenben minden vasárnap játékudvarral, papírszínházzal és kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat. 11 és 15 órakor beindul a Nyírádi malom a Bakony, Balaton-felvidék tájegységet bemutató szektorban. A Babaszalon című sorozatuk keretében a babaélet sajátosságait vizsgálják az életre kelő bábutól, a babaruha-varrodán és babaklinikán át a babakonyháig.

Szombaton és vasárnap vár mindenkit a Tóparti Újbuda Party a Feneketlen-tónál. A koncertek, kézművesfoglalkozások és reneszánsz programok hosszú sorát ezúttal Családi Egészségnap is színesíti.

Szeptember első hétvégéjén ismét megrendezésre kerül a több, mint 80.000 látogatót vonzó SzeptEmber Feszt a pestszentlőrinci Bókay- kertben. Lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere: pörköltfőzés, sörivás, pálinkakóstolás, gyermekprogramok, koncertek, PerifériArt, magyar rekordok, és honanyák főzőversenye. Az idén Talmácsi Gábor, és a Talmácsi Motorsportiskola is bemutatkozik, majd elmerenghetünk régi idők kedves emlékein, a bemutatott veterán autók, és motorok segítségével.

Szeptember 5-7. között a Tiszti Pavilon melletti téren rendezik az I. Komáromi Borkorzót. Tizenkét faházban kilenc hazai és külföldi borász fogadja majd a kedves vendégeket, ahol a finom borok mellett kávéval, sajttal, péksüteményekkel, vadételekkel, szüreti ételekkel, kürtös kaláccsal is tudnak majd szolgálni. Délutánonként a Tiszti Pavilon udvarán található amfiteátrum színpadán színes kultúrprogramokkal szórakoztatják majd a nagyérdeműt. Az 1. borkorzó egyik színfoltja a szintén első alkalommal megrendezett Komáromi Jókai-Bablevesfőző-Verseny lesz, amelyet a Tiszti Pavilon melletti Anglia parkban rendeznek meg.

Új honlapot indítottak az Országos Kéktúrát teljesítők részére. A honlap tulajdonképpen a túrázók névsorát tartalmazza, amelyre egyszerű regisztráció útján lehet belépni. A regisztrációhoz a nevet és a teljesítés számát kell megadni, amit a rendszer leellenőriz, majd ezek után az adminisztrációs felületen lehet felvinni az adatokat. Egyenlőre csak az Országos Kéktúra teljesítőinek áll rendelkezésére a szolgáltatás, a későbbiek folyamán azonban A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra teljesítői is regisztrálhatnak. A regisztrált felhasználók részére külön fórumot is indítottunk.

A frissen vásárolt GPS készülékekkel rendelkezők figyelmébe ajánljuk a http://turistautak.hu/ weboldalt amely egy lelkes, non-profit alapon működő csapat munkája. A turisták számára fontos pontokat, utakat összegyűjtik, földrajzi helyhez kapcsolják és térképként, valamint kereshetően és letölthetően megjelenítik az interneten. Az elérhető SVG térképek alkalmasak megadott ponttól pontig megkeresni a legrövidebb útvonalat. Az eredményt távolság- és magasságadatokat összegző táblázat és magassági diagram teszi szemléletessé.

K.A. - Újbuda TV (2008. 09. 05.)


Kapcsolódó link: sport.ujbuda.hu


Kapcsolódó linkek:

Magyar Természetbarát Szövetség
Teljesítménytúrázók Társasága:
Országjárók Köre:
Természetvédő Turisták Köre:
Balatonfelvidéki Nemzeti Park:
Szentendrei Skanzen:
Tóparti Újbuda Party:
Szeptemberfeszt:
1. Komáromi Borkorzó:
Országos Kék-túrát teljesítők
Túraútvonalak: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA