Túra-, és programajánló június 28-29-re

Többek között tíz teljesítménytúra, Pákozdi és Hűvösvölgyi kirándulás közül válogathatnak a természetjárók. Aki messzebbre indulna azok számára fesztiválok sokaságát ajánljuk, de a Budapesten maradók sem unatkozhatnak a hétvégén.


Kivételesen a Batthyányi téren a HÉV sinek végénél találkozik Újbuda természetjáró csoportja szombaton reggel 3/4 9-kor. Az úti cél a Hármashatár-hegyen található Fenyőgyöngye buszvégállomás, ahonnan egy kb. 5 km-es sétával érhető el Hűvösvölgy.

Szintén a HÉV végállomáson csatlakozhatnak reggel 8:00-kor az Országjárók Köre által indított csoporthoz, akik Csobánka és Pilisborosjenő között túráznak. A kb. 12 km-es séta során megtekintik az Egri vár makettjét és a Tevesziklákat is. Vasárnap ugyanez a szervezet a Velencei-hegységbe indít túrát. Találkozó fél nyolckor a Népliget autóbusz állomás pénztárainál. A túra Pákozdról indul majd az Angelika-forrás érintésével a Sukoróra érkezik a csoport.

A teljesítménytúrák iránt érdeklődő családok ezen a hétvégén tíz útvonal közül választhatnak. Csak a kerülethez legközelebbesőt kiemelve, vasárnap a Campona melletti gyorsétterem elől rajtol a Buda határán elnevezésű verseny, reggel 7 és 9 óra között. Innen 50-, és 25 km-es távon lehet elindulni, de ha van kedvük kimehetnek Ady-ligetre is, ahonnan Békásmegyerre, a Veres Péter Gimnáziumhoz kell elgyalogolni. Erről, és a többi kilenc lehetséges útvonalról minden részletes információt megtalálnak a Teljesítménytúrázók internetes oldalán.

Balatonfüred, Csopak és Paloznak közösen rendezi június 26-29-ig a Balatoni Hal- és Borünnepet. Szombaton például este 18.00 órai kezdettel III. Nordic Walking Olaszrizling túra indul a csopaki pincékhez Start a Vasútállomásról.

2008. június 29-én, vasárnap reggel 9:00-től este 18:00-ig a Hungaroringen a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét Suzuki Családi Autós Motoros Találkozót tartanak. A programokból: Autós és motoros versenyek, Besenyei Péter műrepülő bemutatója, Splash tesztvezetés, gokart és quad tesztelés a technika kedvelőinek, hőlégballonos élményutazás, gyerek- és női programok a családnak, a színpadon pedig sztárvendégek. A belépés ingyenes.


Szombaton este a Miskolci Állatkertben éjszakáZOO program várja a gyerekeket. A program résztvevői rendhagyó, sötétedés utáni csoportos vezetésen vesznek részt, melynek során megismerkedhetnek az éjszakai állatok szokásaival, de sor kerül állatsimogatásra is, sőt bemerészkedhetnek egyes kifutókba is, és az éjszakai állatok etetésében is részt vehetnek! Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: Tel.: (46) 332-121 E-mai: info@miskolczoo.hu


A Tatai tónál rendezik a 15. Víz, zene virágfesztivált, amelynek sokszínű programkínálatát itt lehetetlen felsorolni. A várban vasárnap délután az Aranysólyom lovagrend tart bemutatót, este Deák Bill Gyula koncertezik, a kastéylparkban este 18:00-ig reneszánsz játszóház, a tavon Sárkányhajó bemutató, vitorlás-, és horgászverseny várja a vendégeket.

Erdélyország az én hazám címmel Erdélyből elszármazottak világtalálkozójára kerül sor Verőcén a hétvégén. A fesztivált a Csattogó-völgyben tartják, a programok közül néhányat megemlítve Dr. Varga Tibor történész és Kocsis István író előadásait Szent László királyról, és a magyarság eredetéről, továbbá Balázsi László unitárius püspökhelyettes Mozaikok az erdélyi egyházak történetéből című műsorát. A Wass Albert év alkalmából találkozhatnak Wass Albert fiaival, Simó Józseffel, a Magyarországi Wass Alapítvány vezetőjével és az Ismerős Arcok Együttessel. Megszervezik az Erdélyből elszármazott orvosok konferenciáját, illetve üzletemberek találkozóját. Erdély jövője címmel tudományos kerekasztal beszélgetést tartanak neves közéleti személyiségek részvételével.

"Azért a víz az úr!" - ismét Gyerek Sziget a hétvégén. Vasárnap, azaz június 29-én a Nemzetközi Duna Nap alkalmából egész napos programsorozattal ünnepelhetik a gyerekek a Dunát a Hajógyári-szigeten. Megismerhetik a kicsik Magyarország védett és fokozottan védett halfajait, a Duna vízgyűjtő országait egy óriás puzzle segítségével, enyhülésként pedig vízibiciklizhetnek felfújható medencében. A hétvége ingyenes programjai persze még sok egyéb kalandot tartogatnak: lesz Kaláka koncert, Kamilla Karamella bohóc tanít illemtant gyerekeknek, és ez a hétvége - azaz június 28-29- lesz a vitézség, lovagiasság hétvégéje a Vándor Vurstli helyszínén.

A "Nyár a Lánchídon" programsorozat keretében Színházi hétvége lesz a Clark Ádám tér és a Roosevelt tér között. Az eseményen a Budapesti Operettszínház, Örkény Színház, Kolibri Színház mutatkozik be hosszabb, rövidebb műsorokkal. Június 29-én Leonard Bernstein-est lesz a Hősök terén a Budapesti Fesztiválzenekar közreműködésével és Ficher Iván vezénylésével. Fellép Giora Feidman, a "klezmerkirály" is.

K.A. - Újbuda TV (2008. 06. 27.)

 

Kapcsolódó link: sport.ujbuda.hu


Kapcsolódó linkek:

Teljesítménytúrázók Társasága

Balatoni Hal-, és Borünnep

Suzuki Családi Autós Motoros Találkozó

ÉjszakáZOO a Miskolci Állatkertben

Gyereksziget

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA