Túra-, és programajánló augusztus 30-31-re

Dió-, és Vegetáriánusfesztivál a vasárnapi programajánlóban, a hosszabb túrák közül pedig mátrai kirándulást ajánlunk.


Nagykovácsi környékén sétálnak a kerületi turistacsoport tagjai szombat délelőtt.

A kirándulás célja hogy felmérjék a csipkebogyó és somtermést mert jövő héttől már vitamintúrákon lehet velük tartani, amelyen az erdőben található gyümölcsök beszerzése az elsődleges szempont.

 

A Gerecsébe szervez túrát vasárnap a Teljesítménytúrázók Társasága.

A találkozó 7:30-9:30 között lesz Tatabányán a Turul parkolóban melynek megközelítése a vasútállomástól piros sáv jelzésen 1.5km.15 kilométeren a cél a Bányahegy, 35 kilométeren viszont a Kis-Gerecsén és a Domoszló-tetőn át kell visszatérni Tatabányára.

 

Vasárnap reggel a Stadionok Volán pályaudvaron találkozhatnak a Természetvédő Turisták körének tagjaival akik a Márta természeti szépségeire kíváncsiak.

A csoport 7:30-kor indul Mátraszentistvánra, ahonnan Ágasvár érintésével sétálnak át Mátrakeresztesre. A Tervezett távolság 12 km, a szintemelkedés 150 m.

 

A szentendrei Skanzenben minden vasárnap játékudvarral, papírszínházzal és kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat.

11 és 15 órakor beindul a Nyírádi malom a Bakony, Balaton-felvidék tájegységet bemutató szektorban. A Babaszalon című sorozatuk keretében a babaélet sajátosságait vizsgálják az életre kelő bábutól, a babaruha-varrodán és babaklinikán át a babakonyháig.

 

A VII. Milotai Diófesztivált 2008. augusztus 30-31-én tartják meg.

A rendezvény keretein belül az idelátogató vendégek megtekinthetik az Országos grillázstorta bemutatót, ahol különböző kompozíciójú grillázstorták kerülnek elkészítésre. A fesztiválhoz kapcsolódik az Országos Mézlovagrend bemutatója és felvonulása is.

 

1996 óta minden év augusztusának utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a Vegetáriánus Fesztivál.

2008. augusztus 30-31-én az Erzsébetligeti Színház (XVI. ker., Hunyadvár u. 43/d) ad otthont a rendezvénynek.

A szervezők nem csupán a vegetáriánus életmódot folytató embereknek ajánlják, sokkal inkább azoknak, akik szeretnének egészségesebben étkezni, de nem tudják hogyan kezdjék el.

 

A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopak borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek.

A rendezvénysorozat során a borosgazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban várják mind a város lakosságát, mind pedig az ideérkező vendégeket. A rendezvény utolsó napja augusztus 31, vasárnap.

 

Szeptember 6-án a Balatonfelvidéki Nemzeti Park "Öreg fától öreg fáig" nyílt túrát hirdeta Szentantalfa és Dörgicse között elterülő Szent Balázs-erdőbe.

A túrasorozat az értékes őshonos öreg faóriásokat keresi fel. Találkozó: a szent balázsi- szőlőhegyre felvezető murvázott út elágazásában (a Nagyvázsontól Zánkára vezető műút azon pontján, ahol egy romtemplom képét is ábrázoló, a szent balázsi rom felé irányító fatábla van elhelyezve, kb. 1 km-re Szenteltalfától északra).

Útvonal: Szent Balázs romtemplom - Füzeti-tó – Szent Balázs-erdő kb. 5 km; szintkülönbség nem jelentős; időtartam kb. 4 óra.

A részvétel ingyenes. Utazás: egyénileg

Részletes információk: 30/491-0084

 

Új honlapot indítottak az Országos Kéktúrát teljesítők részére.

A honlap tulajdonképpen a túrázók névsorát tartalmazza, amelyre egyszerű regisztráció útján lehet belépni. A regisztrációhoz a nevet és a teljesítés számát kell megadni, amit a rendszer leellenőriz, majd ezek után az adminisztrációs felületen lehet felvinni az adatokat.

Egyenlőre csak az Országos Kéktúra teljesítőinek áll rendelkezésére a szolgáltatás, a későbbiek folyamán azonban A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra teljesítői is regisztrálhatnak. A regisztrált felhasználók részére külön fórumot is indítottunk.

 

A frissen vásárolt GPS készülékekkel rendelkezők figyelmébe ajánljuk a http://turistautak.hu/ weboldalt amely egy lelkes, non-profit alapon működő csapat munkája.

A turisták számára fontos pontokat, utakat összegyűjtik, földrajzi helyhez kapcsolják és térképként, valamint kereshetően és letölthetően megjelenítik az interneten.

Az elérhető SVG térképek alkalmasak megadott ponttól pontig megkeresni a legrövidebb útvonalat. Az eredményt távolság- és magasságadatokat összegző táblázat és magassági diagram teszi szemléletessé.

 

(K.A. - Újbuda TV)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA