Továbbjutott az OSC

A házigazda A-Híd OSC Újbuda csoportmásodikként jutott tovább a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőköréből, miután vasárnap 8-7-re kikapott a francia Marseille-től.

A második selejtező körben már a második meccsén bebiztosította a továbbjutását az olasz Canottieri Napoli felett aratott 11-7-es győzelmével, és a harmadik Marseille elleni mérőzésen már csak a csoportelsőség volt a tét. Ugyanakkor Petik Attila vezetőedző szerint a sorozat-terhelés végére a mentális fáradság hatására lassabbak voltak a fiai. Nem úgy zárt a védelem, ahogy szerette volna, és ez a támadásban is megmutatkozott. 
 
Első meccsén a Glyfada ellen meglepő rohamokkal tudott előrukkolni az OSC, és 19-7-el fölényes győzelmet aratott. Míg a csoport másik két tagja, az olaszok és a franciák csak szoros mérkőzésen tudtak a görögök fölé kerekedni. Ez az elképesztő lendület azonban a harmadik Marseille elleni meccsre elfogyott. - Nem így kalkuláltuk, de újra bebizonyosodott, hogy ha egy csapat mentálisan nincs ott száz százalékosan, akkor minden meccs nehéz lehet. Ez egy figyelmeztető jel a bajnokságra is, ahol végig toppon kell lennünk, ha nem akarunk kellemetlen meglepetéseket – hangsúlyozta a Petik Attila.
 
Ami a főtáblára jutást illeti nehezebb útra került a csapat, de a vezetőedző szerint nem megoldhatatlan a feladat. A playoffkörben egy csoportelsővel játszik majd oda-visszavágós párharcot, ellenfele a Volgograd lesz október 14-én. Ez a győzelem feltétlenül kell ahhoz, hogy az újbudai csapat bebiztosítsa a helyét a főtáblán. Mára az is kiderült, hogy ha a Volgogradon túljutnak, akkor az A jelű csoportba kerülnek, ami jelenleg a legnehezebb.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA